Bestyrelsesuddannelse

Executive Board Programme

Der har længe været en tendens til, at bestyrelser sammensættes tilfældigt, og at bestyrelsesmedlemmerne ikke har de rette kompetencer til at deltage aktivt i bestyrelsesarbejdet. Det er der heldigvis ved at ske en ændring på, og der kræves i højere grad kompetencer og faglighed, når der skal sammensættes en bestyrelse. Vi udbyder derfor i samarbejde med INSEAD bestyrelsesuddannelsen Executive Board Programme for at tilbyde kompetencer til fremtidens bestyrelsesmedlemmer, der gerne vil gøre en forskel.

Scandinavian Executive Institute har siden 2009 udbudt Executive Board Programme i samarbejde med INSEAD, som er en af verdens førende business schools. Bestyrelsesuddannelsen henvender sig til nuværende og kommende professionelle bestyrelsesmedlemmer og de topledere, der arbejder sammen med professionelle bestyrelser.

Det får du for pengene

Bestyrelsesuddannelsen koster 67.475 kr. ekskl. moms, og for det får du to moduler, hvoraf det ene foregår på INSEAD i Frankrig. Det giver dig i alt seks dages kvalificeret undervisning i et unikt læringsmiljø med udfordring og inspiration fra de bedste eksperter i verden. Vi sørger for al praktik undervejs i forløbet, så du kan koncentrere dig om at opleve og lære.

Bestyrelsesuddannelsen har fokus på udvikling, strategi og værdiskabelse og sammenhængen mellem disse tre elementer i bestyrelsesarbejdet. Du får både en teoretisk platform og praktiske værktøjer til at træffe gode beslutninger, så du kan blive et værdifuldt og værdiskabende bestyrelsesmedlem.

Du får en uddannelse, der er en intens læringsoplevelse, som er designet til dig, der har et travlt program. Du får også et INSEAD-certifikat efter endt uddannelse.

Uddannelsens opbygning

MODUL I

Focus on development

MODUL II

Focus on strategy and value creation

Uddannelsen er bygget op af to moduler. Det ene foregår i Kolding og varer to dage, det andet foregår i Frankrig på INSEAD, som ligger i smukke omgivelser tæt på Paris. Modulet på INSEAD varer 4 dage.

Det første modul i Kolding fokuserer på bestyrelsens ansvar og pligter i forhold til lovgivning og god corporate governance. Derudover tager vi hul på diskussionerne omkring optimal sammensætning af en bestyrelse og samarbejdet mellem bestyrelsen og ledelsen. Du vil allerede på det første modul få redskaber til at skabe mere værdi og øge din performance i bestyrelsen.

Det andet modul på INSEAD i Frankrig fokuserer på bestyrelsens rolle som en aktiv og værdiskabende samarbejdspartner med ledelsen, og hvordan man som samlet bestyrelse og individuelt bestyrelsesmedlem kan sørge for, at man bidrager til en effektiv styring af risiko, samtidig med at man har fokus på at skabe yderligere værdi for virksomheden. Du kommer derudover til at arbejde med en struktureret tilgang til effektiv beslutningstagning i et miljø, hvor alle er vant til at have det sidste ord.

Praksisorienteret undervisning og konkrete værktøjer

Værktøjerne og undervisningen er meget praksisorienteret, og du vil komme hjem med redskaber i bagagen, som du kan anvende med det samme. Du kommer til at arbejde med de nyeste værktøjer og modeller, og der arbejdes med konkrete cases, så du kan afprøve værktøjerne med det samme. Det sikrer den faglige og givende dialog samt bidrager til en inspirerende videndeling deltagerne imellem.

Du får et vigtigt netværk

På vores bestyrelsesuddannelse får du ikke blot ny og relevant viden, du får også et nyt netværk. En stor del af vores uddannelser er den videndeling, der sker mellem deltagerne.

På begge moduler er der sat specifik tid af til at networke, dele erfaringer og samtale. Det praktiske casearbejde er som skabt til at udvide dit netværk og blive inspireret af andre.

Alle deltagere kan efter endt uddannelse blive medlem af netværket Executive Forum. Det er et eksklusivt forum, hvor du kan vidensdele, udvikle og diskutere alle de ting, der kan være udfordrende i dit daglige bestyrelsesarbejde.

Det siger andre om uddannelsen

Vores deltagere er tilfredse. Her kan du læse nogle få udtalelser fra tidligere deltagere:

Ole Wamsler, CEO, adm. direktør i Pitzner: ”Min deltagelse i Executive Board Programme var en sjældent god oplevelse på grund af et forløb med undervisere med stor praktisk erfaring og førende INSEAD-professorer samt deltagerhold på højt niveau med stor forretningsmæssig og bestyrelses erfaring.”

Sonja Karaoglan, Country Manager i Agria Dyreforsikring”Som leder af en opstartsvirksomhed i kraftig vækst, og som finansiel virksomhed, der er underlagt et
gedigent regelværk, fik jeg god inspiration og værktøjer til mit arbejde for at skabe værdi for vores kunder, som i sidste ende også er vores ejere.”

Læs flere udtalelser fra deltagerne på bestyrelsesuddannelsen her.

Mød undervisere på topniveau

På det danske modul vil du blive undervist af partnere fra den anerkendte danske advokatvirksomhed Kromann Reumert, der til dagligt har bestyrelsesarbejdet som speciale. Underviserne er bl.a. Helene Amsinck, Partner, og Christina Bruun Geertsen, Partner. Du vil derudover møde professionelle bestyrelsesformænd og erhvervsledere, der alle har kvalificerede bud på, hvordan de ser på værdiskabelse i bestyrelsesarbejde fremadrettet.

helene-amsinck-100x120
Helene Amsinck
Partner Kromann Reumert
Christina Bruun Geertsen
Partner Kromann Reumert

På INSEAD vil du blive undervist af nogle af verdens bedste professorer inden for området, og undervisningen vil her foregå på engelsk. Du vi bl.a. møde Stanislav Shekshnia, som er er Programme Director for Executive Board Programme og affiliate professor hos INSEAD, og Enrico Diecidue, der er tidligere gæsteprofessor hos Wharton, og som forsker i beslutningstagning.

stanislav-shekshnia-100x130
Stanislav Shekshnia
INSEAD
enrico_diecidue
Enrico Diecidue
INSEAD

Hvilke kvalifikationer skal du have?

Uddannelsen henvender sig til nuværende og kommende professionelle bestyrelsesmedlemmer og topledere, der arbejder sammen med professionelle bestyrelser.

For at kunne deltage på vores bestyrelsesuddannelse skal du derfor have relevant ledelses- eller bestyrelseserfaring, og du skal endvidere tale og forstå engelsk på højt niveau, da modulet i

Kriteriet for, at du kan blive optaget på bestyrelsesuddannelsen, er, at du enten til dagligt samarbejder med en professionel bestyrelse, har erfaring som bestyrelsesmedlem eller arbejder på strategisk niveau som fx CEO, CFO, Partner, VP eller lignende og ønsker en udvidet forståelse af bestyrelsesarbejdet eller har ambitioner om at indtræde i bestyrelser fremover.

Hvad skal du gøre nu?

Hvis vores bestyrelsesuddannelse har vakt din interesse, kan du få mere information ved at bestille en intropakke herunder.

Du er også velkommen til at ringe til os, hvis du har spørgsmål.

Bestil gratis intropakke

  • Få tilsendt fuldt program
  • Læs udtalelser fra tidligere deltagere
  • Se kommende deltager-profiler
  • Læs om professorerne
  • Få praktisk info og datoer

Oplysningerne håndteres fortroligt og videregives ikke.