Business management – styr på ledelsen i toppen

Er du en del af topledelsen og skal du forsøge at bedrive business management, er der en del udfordringer.

Du kan vælge mange forskellige tilgange til rollen som business manager. Er du den værdiskabende leder, strategen, eller er du mere hjemme i rollen som floor manager?

Uanset hvad, er det vigtigt, at du udvikler dig i lederrollen, og at du er bevidst om, hvilken slags ledelse du vil bedrive. Det kan du læse mere om her.

Af Scandinavian Executive Institute

Hvad indebærer business management?

Som en del af den øverste ledelse i en virksomhed eller en organisation er der mange ting, der skal holdes styr på og overvejes. Der findes mange teorier om, hvad business management indebærer. En af de mest udbredte lister over opgaver for business management, stammer fra en teoretiker ved navn Fayol. Hans overblik over business management er disse:

  • At planlægge
  • At organisere
  • At bestemme og dirigere
  • At koordinere
  • At kontrollere
  • At have styr på salg
Find din næste lederuddannelse her

Det er de organisatorisk tekniske og operative dele af en business manager eller leders opgaver. Derudover skal man også have styr på en række andre og mere personlige elementer. Disse elementer hænger både sammen med lederens personlige kompetencer, og nye tilgange til værdibaseret ledelse. Det drejer sig om tematikker som strategi, innovation, personlig udvikling, relationer, HR og kommunikation.

Styring og koordinering af virksomheden

På det moderne marked, med uendelige muligheder, en hel række konkurrenter og risiko for økonomiske udsving. Her er de tekniske og operative dele af lederens opgave, ofte ikke de mest dominerende. Styring og koordinering af en virksomhed eller organisation er ofte bygget op om strategiske overvejelser og innovation. En virksomheds manager eller leder må have det store billede med sig, når det kommer til at drive og udvikle forretningen. Det kræver strategiske værktøjer og innovative processer.

INSEAD uddannelse med fokus på strategi, innovation og ledelse

Det handler om kreativitet

Tidligere var en leder eller en business managers opgave ikke så kompleks, som den er i dag. Dengang var opgaverne mere simple, og Fayols tilgang kunne godt stå alene i forhold til lederrollen. I dag skal man tænke kreativt og være fremme i skoen, fordi markedet er i udvikling, og globale og internationale strømninger og processer gør, at man må tænke innovativt for at vinde markedsandel. Det er på den måde ikke længere nok at tænke i salg og at planlægge og koordinere salget; der er meget mere at forholde sig til.

Den moderne leder må investere sig selv for at skabe værdi for kundegrupper og medarbejdere. Lederen må også have kreative evner, hvis virksomheden skal nå nye mål og have succes på et komplekst marked, som er realiteten i dag.

De rette værktøjer

Da ledelse ikke er så simpel en opgave som tidligere, er der opstået et kæmpe marked for ledelsesudvikling, ledelsesforskning og ledelsesrådgivning. Den moderne leder har brug for værktøjer og redskaber til at navigere i verden, og det kan man erhverve sig på mange måder. Der findes utallige bøger, der beskæftiger sig med moderne ledelse, værdibaseret ledelse og strategisk ledelse. Ligeledes findes der verden over, mange business schools. Alle disse skoler uddanner ledere i at kunne navigere i og analysere den mangfoldige virkelighed, som virksomheder står i.

Som leder må du have de rette værktøjer, der sætter dig i stand til hurtigt at analysere nye situationer og finde mål og retning. Disse relevante redskaber og værktøjer er uundværlige, hvis du står i spidsen for en virksomhed. Uden praktisk anvendelige redskaber udviklet på baggrund af forskningsbaseret virksomheds- og ledelsesteori, er det meget svært at drive en virksomhed mod succesfulde mål.

Executive Management Programme INSEAD

Du kan få uddannelse mange steder

Som sagt er der rigtig mange steder, der tilbyder uddannelse og udvikling til den moderne leder på det moderne marked. Hvis du overvejer at erhverve dig ny teoretisk viden og praktisk anvendelige værktøjer i relation til strategi, innovation, værdibaseret ledelse og kommunikation. Så bør du nøje overveje, hvad du har brug for, og hvordan du vil erhverve dig den nye viden.

Hvis du kigger på et lederkursus eller en lederuddannelse hos forskellige business schools, er det en god ide at tjekke den enkelte business schools’ rangering på anerkendte lister. Da markedet for lederkurser og lederuddannelser kan være en jungle med rigtig mange tilbud af svingende kvalitet. Derfor kan lister fra anerkendte kilder, hjælpe dig med at finde det bedste program eller den mest relevante uddannelse for dig og din virksomhed.

Få lederuddannelse fra anerkendt skole her

Hos os får du værktøjer til business management og ledelse

Scandinavian Executive Institute er en spiller på markedet inden for lederuddannelser. En vigtig del af vores måde at udbyde lederkurser på er, at vi har etableret et samarbejde med en af verdens førende business schools. Det er garant for, at du får den bedste og mest optimale undervisning hos os. Vi samarbejder med INSEAD, som ligger i Frankrig lidt uden for Paris, og som topper de anerkendte lister over bedste business schools, bedste programmer og bedste undervisere og professorer.

Derfor er vi stolte over at kunne tilbyde dig den mest kvalificerede undervisning, så du kan få nye værktøjer og teoretiske inputs til at udvikle dine personlige kompetencer og din virksomhed.

Du kan læse mere om vores uddannelser her.