Hvad er en Mini MBA, og hvordan vurderer du kvaliteten?

Mini MBA” er en populær betegnelse for en lederuddannelse på højt niveau og af mindre omfang og kortere varighed end en MBA (Master of Business and Administration).

Titlen Mini MBA kan bruges frit og dækker over en mangfoldighed af meget forskellige lederuddannelser. Det er derfor uhyre vigtigt at se sig godt for, inden man investerer tid og penge i en lederuddannelse, der markedsføres under betegnelsen Mini MBA.

Hvorfor vælge en Mini MBA?

Der kan være rigtig gode grunde til at vælge en lederuddannelse i kategorien Mini MBA frem for en fuld MBA eller en EMBA (Executive MBA) – forudsat, at du vælger en seriøs udbyder. Begge uddannelser giver dig en solid teoretisk ballast og nye metoder og værktøjer, der styrker din daglige ledelsespraksis. Og begge udvider dine karrieremuligheder og udvikler dig såvel fagligt som personligt. Indholdsmæssigt vil der typisk, i forskelligt omfang, være fokus på lederskab, strategi, forretningsudvikling og innovation. Vælger du en anerkendt kvalitetsudbyder, vil niveauet være ligeså højt som på en MBA – du kommer bare ikke rundt om og i dybden med nær så mange delområder. Pensum er med andre ord betydeligt mindre.

Hvis din familie eller din arbejdsplads har svært ved at undvære dig så meget, som de skal, hvis du vælger en fuld MBA, kan en Mini MBA være et fornuftigt alternativ. Du får stadig en horisontudvidende lederuddannelse, der udvikler dine lederevner og styrker dit karriereforløb – og uddannelsen vil typisk være billigere end en MBA og derfor måske også nemmere at sælge ind til din virksomhed.

En jungle af Mini MBA lederuddannelser

Mens en MBA i mange tilfælde er godkendt af Uddannelsesministeriet (det gælder de MBA’er, der udbydes af danske universiteter) eller på anden måde akkrediteret, er der helt frit spil, hvad angår Mini MBA’en. Det giver en broget mangfoldighed af tilbud – både hvad angår fagligt niveau, indholdsfokus, antal moduler, varighed og undervisningsform. Nogle lederuddannelser i Mini MBA kategorien foregår udelukkende som online fjernundervisning, mens andre er organiseret omkring månedlige fremmøder. Også prisniveauet varierer markant. Det kan med andre ord være svært at orientere sig og få et overblik på markedet for Mini MBA’er. Samtidig er det ekstra vigtigt, at man undersøger, hvad der gemmer sig bag betegnelsen i hvert enkelt tilfælde.

Hold dig til rankingen af business schools

Den bedste metode til at vurdere kvaliteten af en given lederuddannelse, også inden for kategorien Mini MBA, er at tjekke, hvor højt udbyderen ligger på rankinglisten over business schools. Ligger uddannelsen fx på Forbes eller Financial Times top 10, kan du roligt investere tid og penge i en lederuddannelse der. Du kan også gå den anden vej rundt og tjekke, om de højst rangerende business schools har en kortere lederuddannelse, som matcher dit behov – fx en decideret Mini MBA eller andre åbne kurser, der styrker din udvikling og karriere som fx topleder.

Her kan du se Forbes og Financial Times top 10 liste over de bedste MBA-uddannelser:

Vores alternativ til Mini MBA’en

Hos Scandinavian Executive Institute bruger vi ikke betegnelsen Mini MBA om vores egne uddannelser. Vi tilbyder i stedet to stærke alternativer til en fuld MBA.
Leadership Acceleration Programme IMD er en lederuddannelse tilrettelagt specielt til talentfulde ledere, som ønsker inspiration og værktøjer til at videreudvikle deres ledelsesindsats og få succes med strategieksekvering. Uddannelsen har vi udviklet i tæt samarbejde med den schweiziske business school IMD. Leadership Acceleration Program IMD består af tre moduler. Første modul på tre dage afholdes hos Scandinavian Executive Institute i Danmark og det sidste modul, der også varer tre dage, hos IMD i Lausanne, Schweiz. Indimellem de to moduler skal du igennem et 8 ugers coaching og e-learning program.

Hvis du ønsker at tage en toplederuddannelse, men ikke kan se hvordan du skal få tid til at tage en fuld Executive MBA, kan du vælge vores toplederuddannelse, Executive Management Programme INSEAD. Uddannelsen er forankret i krydsfeltet mellem strategi, innovation og moderne ledelse og består af tre moduler, der hver varer fire dage. Et modul foregår hos Scandinavian Executive Institute i Danmark, og to moduler afholdes på INSEAD i Fontainebleu i Frankrig i legendarisk smukke og inspirerende omgivelser, hvor mange af verdens mest succesfulde ledere har uddannet sig.

Læs meget mere om vores Leadership Acceleration Programme IMD og toplederuddannelsen Executive Management Programme INSEAD her.