Sådan forbedrer du din personlige markedsværdi

Som leder i en virksomhed må du følge med. Følge med tiden, følge med markedet og følge med samfundet.

For at kunne følge med må du være klar til at udvikle dig som leder, ellers står du og din virksomhed stille. Og står virksomheden stille, bliver du overhalet. Din udvikling som leder er grundlæggende både for din karriere og for dem, du leder. Her kan du læse mere om, hvad ledelsesudvikling betyder for dig, din virksomhed og din karriere.

En virksomhed står ikke stille

Det ville være forkert at tænke på en virksomhed som noget statisk. Det er ikke sådan, at man når et punkt med en virksomhed, hvor man kan stoppe, læne sig tilbage og ikke gøre mere. Selvom man i virksomheder sætter en række mål, er det vejen derhen, der definerer virksomheden og virksomhedens succes. Alle mål, man som virksomhed og ledelse sætter, er i virkeligheden delmål, for man må hele tiden følge med videre, så virksomheden kan udvikle sig. Det kræver, at du som leder også udvikler dig.

En virksomhed er en dynamisk og organisk størrelse, og det er vigtigt, for at den kan følge med i konkurrencen. Tiden udvikler sig, samfundet er hele tiden på vej, så det skal I også være. Derfor er ledelsesudvikling en væsentlig faktor at regne ind, når du enten sidder i lederstolen eller har ambitioner om at sidde der.

Udviklingen sker over det hele

Vi er i en tid, hvor innovation er det helt store ord. Innovation bygger på positiv forandring, ændringer og kreative, nye løsninger på gamle problemer. Der sker hele tiden nye ting, og der opstår hele tiden nye udfordringer. Samtidig er der stadig en skygge over markedet i form af den økonomiske krise, hvilket peger endnu stærkere på, at der må tænkes i alternative udviklinger og innovation, for at virksomheden kan få fodfæste og blive på markedet.

Samtidig er der i disse år fokus på den værdibaserede udvikling inden for fx miljø og social bevidsthed. Det kræver strategi under udvikling, og at du som leder gennemgår en personlig udvikling, i takt med virksomhedens udvikling.

Executive Management Programme INSEAD – toplederuddannelse

BESTIL MATERIALE

Her kan du bestille materiale om toplederuddannelsen Executive Management Programme INSEAD

Faglig udvikling

En vigtig del af din lederudvikling foregår på det faglige plan. Moderne lederskab er et område, der forskes og tænkes meget i, og der udvikles hele tiden nye teknikker, redskaber, teorier og ledelsesværktøjer. Derfor må du som leder opdatere dig på de nye teoretiske strategier, så din virksomhed opnår størst vækstpotentiale. For din virksomheds skyld er det vigtigt, at du som leder mestrer de bedste teknikker og teorier og besidder de mest nyskabende færdigheder inden for ledelse. På den måde bliver du den bedste leder, der kan få virksomheden længst. Men uden dine personlige kompetencer, kan du være nok så dygtig teoretisk, det bliver alligevel svært at brænde igennem.

Få faglig udvikling med INSEAD på toplederuddannelse

personlig udvikling

Søren Gerber har deltaget på Executive Management Programme INSEAD, læs mere om hans oplevelse her.

Personlig udvikling som leder

Megen ledelsesteori i dag påpeger, at lederen som person er en vigtig brik i både lederens og virksomhedens succes. Det personlige lederskab er det, mange ledelsesteoretikere kredser om. Lederens personlige kompetencer er vigtige på grund af de mange nye og uforudsigelige vilkår, og lederen må investere sig selv og sin egen person, for at ledelsesprojektet kan lykkes.

Der er fokus på den værdibaserede ledelse, som kræver, at du som leder udvikler dig med din virksomhed. Har du personlige og faglige ambitioner, leder udvikling dig videre i systemet. Lederudvikling giver dig mulighed for at arbejde med din integritet, som er altafgørende, når du står som leder i en dynamisk virksomhed.

Ledelse kræver også mere end nogensinde stor menneskelig og organisatorisk indsigt, ikke mindst indsigt i sig selv. Personlig udvikling hos en leder, er derfor vigtig for din selverkendelse i ledelsessituationen, og den form for indsigt kan bringe dig langt.

Hvad er dit udbytte af en toplederuddannelse? læs her

Garanteret lederudvikling på lederuddannelse eller lederkursus

Det kan være svært at skubbe sin udvikling i gang selv, men der findes en række bøger og artikler, som kan hjælpe dig med at blive ved med at udvikle dig. Men de fleste kan have godt af at få hjælp udefra, for det kan mere effektivt rykke dig fagligt og personligt. Der findes en række lederudviklingskurser og lederuddannelser, som giver dig et gevaldigt skub i den rigtige retning. Fordi der arbejdes intenst, og fordi du bliver sat på spil, kan du ikke undgå at udvikle dig på en kvalificeret lederuddannelse.

Hvis du vælger en af de bedste uddannelser, vil du også rykke dig fagligt og teoretisk, fordi du vil få undervisning af nogle af verdens dygtigste professorer, der giver dig indblik i en nyeste forskning og de bedste og mest effektive redskaber.

Nana Bernuth fortæller her om projektarbejdet på Executive Management Programme INSEAD

Scandinavian Executive Institute er eksperter i personlig lederudvikling

Hvis du overvejer en lederuddannelse for at booste din lederudvikling, så skal du være opmærksom, for der findes mange udbydere, der tilbyder kurser af svingende kvalitet.

Vi samarbejder med en af verdens førende business schools, som er garant for vores kvalitet. Vores samarbejdspartner er INSEAD, som topper listerne over bedste business schools, og som du kan læse mere om her.

På vores programmer arbejder vi både med faglig og personlig udvikling, så du hos os får hele pakken. Vi kender ledere, og vi ved, hvad der er vigtigt. Derfor er det vigtigt for os med et stort fokus på de personlige kompetencer, der kan udvikle dit personlige lederskab.

Se mere om vores programmer i ledelsesudvikling her.