Ny programdirektør og spændende nye undervisere

Når lederuddannelsen Leadership Acceleration Programme igen starter op, bliver det med ny programdirektør, en række nye undervisere og et endnu skarpere fokus på den læring, vi kan få fra Østen.

Leadership Acceleration Programme IMD har fået en række nye spændende undervisere samt et endnu stærkere fokus på den læring, vi kan hente fra Østen.

Bestil materiale Leadership Acceleration Programme

Ledelsesekspert med Kina-kompetencer

Mark Greeven, der er professor i innovation og strategi på IMD, er ny programdirektør samt underviser på lederuddannelsesprogrammet. Med i bagagen har han ti års erfaring inden for forskning, undervisning og rådgivning i Kina, hvor han har samarbejdet med innovative kinesiske virksomheder samt multinationale nyskabende virksomheder for at udforske nye måder hvorpå, man kan organisere og understøtte innovation samt designe økosystemer.

Mark er, trods sin unge alder, allerede at finde på “Thinkers50 Radar list” over næste generation af ledelseseksperter, en årlig rangering foretaget af Financial Times, der anses som værende en “Oscarpris” inden for ledelse. Han er desuden forfatter til flere bøger med Kina og innovation som omdrejningspunkt samt en ofte publiceret forsker i internationale akademiske tidsskrifter og verdensdækkende medier.

Kinesisk viden kan udnyttes i Skandinavien

– Mark Greeven har en enorm stærk indsigt i det, der foregår i Kina og Østen, og det giver en ekstra dimension til indholdet i Leadership Acceleration Programme. Han har blandt andet analyseret over 1.000 kinesiske virksomheder med fokus på hvordan de arbejder med innovation. Selv om vi i Skandinavien naturligvis ikke kan kopiere dette direkte, kan det alligevel give nyttig viden og indsigt i forhold til, hvordan vi måske kan gøre nogle ting anderledes, og hvordan det kan påvirke den branche, vi er en del af, fortæller Steen Buchreitz Jensen, CEO i Scandinavian Executive Institute, og fortsætter:

– Det, som er specielt interessant med Kina, er relateret til den mere fleksible lovgivning, de har – med færre restriktioner. Det giver en unik mulighed for at eksperimentere med data på en helt anden måde, end vi kan i vores verden. Dermed har de en konkurrencemæssig fordel, men det betyder samtidig, at vi godt kan trække noget af denne viden ud og udnytte til egen fordel. I Greevens sessioner på programmets modul 3 vil deltagerne få ny og unik viden og inspiration til, hvordan de kan arbejde med innovation i en omskiftelig og turbulent verden.

Nye dygtige undervisningskapaciteter

Ud over Mark Greeven bliver Ina Toegel også tilkoblet modul 3 på Leadership Acceleration Programme. Hun er professor i ledelse og organisatoriske forandringer på IMD, og har en særlig ekspertise inden for blandt andet selv-ledelse, ledelse af high-performance-teams og organisatorisk forandring.

Mikael Vest, der er grundlægger og strategisk rådgiver i Vinderstrategi A/S, er desuden ny underviser inden for det strategiske fagområde på uddannelsens modul 1 i Danmark. Mikael har en mangeårig erfaring indenfor strategi – både i et teoretisk og praktisk perspektiv. Han er medejer og partner i en række erhvervsvirksomheder, og har qua en lang række tidligere direktørjobs samt bestyrelsesposter en omfattende indsigt og praktisk erfaring med strategi, ledelse og forretningsudvikling.

– På programmets modul 1 får deltagerne en introduktion til strategiens verden, hvor de bliver ledet igennem en struktureret strategiproces fra A til Z. De får blandt andet indsigt i, hvordan man som leder helt konkret kan omsætte teori til praksis og dermed sikre, at man bliver i stand til at bidrage til en struktureret og effektiv udvikling og eksekvering af strategien i virksomheden. Lederens rolle i strategiprocessen bliver sat i fokus, og deltagerne får kort fortalt et overblik samt inspiration og værktøjer, så de bliver endnu bedre rustet til at håndtere strategiarbejdet i deres virksomheder, forklarer Mikael Vest.

Mikael Vest er desuden ekstern lektor i strategi på Handelshøjskolen på Århus Universitet, forfatter til bestselleren ”Strategi i vindervirksomheder” og er tidligere udpeget som en af ”Morgendagens Ledere” af Dagbladet Børsen.

Bestil materiale om Leadership Acceleration Programme