INSEAD-professor:

Det er kulturen og relationerne, der motiverer os

Spencer Harrison, der er INSEAD-professor og ekspert i organisationskultur, er ikke i tvivl: Det er kulturen, der motiverer os, og det er kulturen, der gør det muligt at gennemføre succesfulde strategiske forandringer. Lang historie kort: vil du lykkes, må du altså fokusere skarpt på kulturen i din organisation.

Spencer Harrison, der er professor i organisatorisk adfærd på INSEAD, er en undervisningskapacitet og kulturekspert af særlig kaliber samt prisvindende forsker og anerkendt forfatter til en lang række videnskabelige artikler. Derudover har han været rådgiver for en række af de hurtigst voksende organisationer i verden – blandt andet Google, Salesforce, Deloitte, Danfoss, Atos, Cargill og Schneider Electric, som han har hjulpet med at kortlægge og revitalisere deres kultur, udvikle nye praksisser, som fremmer kreativitet og innovation samt styre og måle transformationsændringer.

Spencer Harrison, INSEAD professor

Det er også Spencer Harrison, som deltagerne har glæden af at blive undervist og inspireret af på Leading Strategic Change INSEAD. Programmet, der tilbydes i samarbejde mellem Scandinavian Executive Institute og INSEAD, er målrettet ledere og topledere, som har ambitioner om at blive dygtigere til at gennemføre succesfulde strategieksekveringer og større transformationsprojekter.

– Mindre kendt er det måske, at jeg voksede op med en forkærlighed for kunst og illustrationer, en passion der voksede videre til en kærlighed for poesi og litteratur. Det er en baggrund, der også påvirker mit arbejde og mit syn på business, og med inspiration fra det kreative forsøger jeg at bringe en bred vifte af idéer og eksempler ind i min forskning og undervisning, fortæller Spencer Harrison.

Læs mere om Leading Strategic Change INSEAD

Strategiprocessens hårde og bløde elementer

På Leading Strategic Change er der fokus på både de ”hårde” og de ”bløde” sider af en strategi- eller transformationsproces. Og ifølge Harrison er det netop kombinationen af og forståelsen for begge sider, der sikrer et godt og succesfuldt udbytte.

– En strategisk forandring mislykkes sjældent, fordi en strategi er forkert, fejlberegnet eller slet og ret dårlig. Den mislykkes, fordi idéerne formuleres uden at tænke over, hvordan medarbejderne har det med deres arbejde og med virksomheden. Der er meget få ansatte, som motiveres og begejstres af at gå på arbejde, fordi de ønsker at eksekvere eller implementere en strategi, forklarer han og fortsætter:

– De motiveres af kulturen og deres relationer i organisationen. Så strategiske forandringer kræver en kombination af ”hårde” elementer med henblik på at udtænke en strategi og ”bløde” elementer, der handler om at opbygge kultur og relationer. Og det er faktisk den sidste del, der er den sværeste og kræver den største indsats. Kulturen sniger sig ofte ind på lederne, fordi de ved, at det er vigtigt – men at det ofte føles ”usynligt”. Nøglen til at få forandringen til at fungere, handler om at gøre kulturen synlig, så du forstår, hvordan forandringen kan passe ind i og maksimere kulturen i stedet for blot at håbe på, at kulturen accepterer forandringen.

INSEAD-professoren lægger heller ikke skjul på, hvad der sker, hvis ledelsen ”misser ud” på de kulturelle aspekter i strategi- og transformationsprocesserne.

– Det er uhyre simpelt: forandringer uden fokus på kultur mislykkes. Det er højst sandsynligt en af de mest testede problemstillinger inden for inden for organisationsvidenskaben.

Se indholdet i INSEAD-strategiprogrammet

Ledere skal lære at styre kulturen

Deltagerne på Leading Strategic Change kan forvente at returnere til sine virksomheder med en række helt konkrete og direkte anvendelige læringer, der kan have positiv effekt på både kort og lang sigt.

– Deltagerne får adgang til et praktisk rammeværktøj, der gør dem i stand til at udnytte kulturens kraft ved at omdanne noget usynligt til noget, det er muligt at handle på. Og på den længere bane skaber man fundamentet for at blive en leder, der forstår at styre kulturen, bygge bedre virksomheder og skabe gode relationer til sine medarbejdere, siger Spencer Harrison, før han afslutter:

– Medarbejdere vil bogstaveligt talt vælge at forlade en virksomhed, de elsker, for at blive ansat et andet sted, hvor de kan vælge en bedre leder, der er i stand til at styre kulturen.

Læs også: Leading Strategic Change: Underviserne var i verdensklasse

BESTIL MATERIALE

Her kan du bestille materiale om toplederuddannelsen Leading Strategic Change INSEAD

Executive Forum

– Book dit faglige boost nu!

Kunne du tænke dig en løbende faglig vidensindsprøjtning og få ny inspiration til dit lederjob, så vær med i vores Executive Forum.

Executive Forum giver dig ny viden på udvalgte temaer og nye perspektiver og indsigter til brug for udvikling af virksomheden og dit daglige arbejde.

Book dit faglige boost i Executive Forum allerede nu.

Med Executive Forum får du aktuel viden og inspiration fra top-professorer fra de internationalt anerkendte business-skoler, IMD og INSEAD. Forummet giver desuden en enestående mulighed for at sparre med andre ledere og bestyrelsesmedlemmer i et dynamisk og intensivt læringsmiljø – og er dermed grobund for en kontinuerlig udvikling af både ledelsesfaglige og personlige dimensioner.

Køb billet til en eller flere masterclasses her.

Executive Forum – se årets program