Camilla Hesselby
Camilla Hesselby er vicedirektør i FSR, som er revisorernes brancheorganisation. Hun er oprindelig uddannet jurist, og har i mange år arbejdet i embedsværket, senest som underdirektør i Skattestyrelsen og kontorchef i Erhvervsstyrelsen, hvor selskabsret og corporate governance-regler har været en central del af hendes virke. De seneste tre år har hun været i FSR som vicedirektør, hvor hun også er den del af direktionen og dermed har et nært samarbejde med FSRs bestyrelse. Derudover sidder hun i bestyrelsen for EFRAG, der er en privat sammenslutning af europæiske interessenter og nationale organisationer, som er involveret i udviklingen af ESRS og IFRS-standarder (International Sustainability & Financial Reporting Standards).
Camilla Hesselbys involvering i bestyrelsesarbejde i forskellige sammenhænge var bevæggrunden for, at hun valgte at deltage i Executive Board Programme INSEAD, der består af et modul i Danmark samt et modul på business-skolen INSEAD i Frankrig.
– Mine roller i bestyrelsessammenhæng, både i forhold til at jeg arbejder op mod FSR’ bestyrelse via min direktionsrolle samt min bestyrelsespost i EFRAG, gjorde, at jeg var på udkig efter en bestyrelsesuddannelse. Men det var vigtigt for mig at finde et program, der også greb fat i perspektivet fra direktionssiden og samspillet mellem direktionen og bestyrelsen. Det, sammenholdt med, at Executive Board Programme er et relativt intensivt – og dermed overkommeligt – forløb, betød, at programmet var tiltrækkende for mig. Og så må jeg jo indrømme, at jeg også altid har haft en lille drøm om at komme på INSEAD, siger hun.
FSR-vicedirektøren påpeger især fordelene ved at deltage i et uddannelsesprogram, som kombinerer det lokale og det internationale perspektiv.
– Det faglige niveau var højt, og sammensætningen af forskelligartede deltagere var en vigtig bidragsyder i forhold til at programmet blev endnu mere interessant. Underviserne på INSEAD var særdeles dygtige og inspirerende, og levede absolut op til forventningerne. Og så vil jeg fremhæve det positive med kombinationen af det lokale og det globale: At man tager afsted med en dansk gruppe, man kender i forvejen, og dermed også har et netværk, når man kommer hjem. Og at man så samtidig kommer ud og får det internationale perspektiv på INSEAD sammen. Rent netværksmæssigt er det helt klart en fordel, at det er en dansk arrangør, der hoster programmet, udtaler hun.
Bestyrelsesmøderne er bestyrelsens møder
Ifølge Camilla Hesselby er der en række take-aways fra programmet, der kommer til at få indflydelse på hendes bestyrelsesarbejde fremadrettet.
– Jeg er blevet mindet om, at bestyrelsesmøderne er bestyrelsens møder. At man skal afse mere tid til drøftelser og diskussioner internt i bestyrelsen og bruge mindre tid på direktionen og medarbejderne. Og at man bør have som ambition at sammensætte sin bestyrelse, så den repræsenterer forskelligartede kompetencer på en måde, som er bedst for foreningens arbejde. Afslutningsvis, og selvom jeg arbejder for revisorernes brancheforening, at jeg godt kan udfordre min bestyrelse på udvalgte nøgletal og forskellige aspekter af regnskabet, siger hun og afslutter:
– Alt i alt kommer programmet til at få betydning for mine krav og forventninger til bestyrelsesmøderne fremadrettet – at lange præsentationer fra direktionen ikke skal fylde så meget, men at der hellere skal være tid til spørgsmål og drøftelser. Og så vil jeg helt klart udfordre bestyrelsen på sammensætning og diversitet, og jeg vil også have fokus rettet på udvalgte nøgletal og følge systematisk op på dem.