Giv din virksomhed et digitalt forspring

Danske virksomheder skriger efter dygtige medarbejdere med viden om digitalisering og digital ledelse. Sørger du for, at dine medarbejdere tilegner sig denne vigtige kompetence, er du klædt på til at tage en digital førerposition.

digital

Virksomhederne skriger efter medarbejdere med viden om digitalisering og digital ledelse. Er du «vaks ved havelågen» og sørger for, at dine ansatte tilegner sig digital kompetence, kan det give din virksomhed et stort forspring. Leadership Acceleration Programme, som Scandinavian Executive Institute tilbyder i samarbejde med IMD, kan klæde de ansatte på til netop denne udfordring.

Nye undersøgelser mere end antyder, at virksomhederne er i bekneb for digital kompetence. Og sørger de ikke for at imødekomme dette behov, vil det få store konsekvenser for konkurrencekraften.

Ansøg om optagelse her

 

Adresserer udfordringerne

– Det er præcis denne udvikling og dette behov, der gør, at vi netop har haft en omfattende gennemgang af vores lederuddannelse Leadership Acceleration Programme (LAP) med henblik på at opdatere den med den nyeste forskning og viden inden for digitalisering samt digital ledelse, fortæller Rune Raun Jensen, der er programansvarlig for uddannelsen i Scandinavian Executive Institute og fortsætter:

– Når vores næste forløb starter til efteråret, er det med et stort fokus på digitalisering, som er et emne, vi i Scandinavian Executive Institute har udviklet i nært samarbejde med professorerne fra IMD Business School. Med en indgående og omfattende forståelse for digitalisering og digital ledelse er det tanken, at vi giver vores deltagere en vidensindsprøjtning, således at de bliver i stand til at eksekvere på virksomhedens digitale strategi fra dag en – og agere en vigtig sparringspartner for topledelsen. De kommer hjem med en række modeller samt en meget praktisk værktøjskasse, der kan hjælpe dem med dette arbejde, slutter Rune Raun Jensen.

 

En farlig mangelvare

Udfordringen er nemlig, at manglende digital kompetence i virksomhederne truer med at bremse den digitale transformation. Det viser en spritny undersøgelse fra PwC og Dansk Erhverv baseret på svar fra knap 600 danske topledere, skrev Finans.dk i maj måned. Og det er noget, der i høj grad skaber bekymring på direktionsgangene ude i virksomhederne.

– Hvis ikke de danske virksomheder formår at følge med udviklingen, risikerer de at sakke bagud i forhold til deres internationale konkurrenter, siger Esben Toft fra PwC til Finans.dk.
De tiltagende problemer med at skaffe arbejdskraft herhjemme betyder, ifølge undersøgelsen, at flere af topcheferne efterspørger reformer af uddannelsessystemet. Hele 69 procent ser et behov for en uddannelsesreform med fuldt fokus på digitale kompetencer og digitalt lederskab.

 

Mere information

Her kan du læse endnu mere om det nye digitaliseringsemne på Leadership Acceleration Programme IMD.

Her kan du desuden læse mere om lederuddannelsen Leadership Acceleration Programme fra Scandinavian Executive Institute.

Tilmeld dig det næste lederforløb og sørg for, at du er godt rustet til at følge med udviklingen.

Bestil materiale her