Professionel bestyrelsesuddannelse med bred appel

Ambitionerne om at kunne yde et seriøst bidrag ved bestyrelsesbordet drev Morten Laursen, kommende Senior Legal Advisor hos MHI Vestas, til at tage en bestyrelsesuddannelsen.

Valget faldt på Executive Board Programme hos Scandinavian Executive Institute (SEI), hvor der både har været plads til selvrefleksion, mulighed for at få finpudset værktøjskassen og for at få etableret et værdifuldt netværk.

Hvorfor tage en bestyrelsesuddannelse, når man allerede har erfaring fra bestyrelseslokalet? En uheldig erfaring som bestyrelsesmedlem, var med til at skubbe til Morten Laursens ønske om at forbedre sine kompetencer inden for bestyrelsesarbejde. Med et par års erfaringer som bestyrelsesmedlem har han oplevet, hvilken betydning det har, når manglende samspil og samarbejde spænder ben for virksomhedens mulighed for at udvikle sig.

“Jeg var en del af en bestyrelse, hvor tingene ikke gik som de skulle og hvor kemien ikke fungerede. Vi modarbejdede hinanden og det endte med, at jeg og to andre bestyrelsesmedlemmer udtrådte. Man kan være tilbøjelig til, at skyde skylden på andre, men jeg mener, at det er vigtigt at kigge indad. Hvad kunne jeg have gjort anderledes og hvad kunne jeg selv ændre, så jeg ikke endte samme sted, næste gang jeg trådte ind i en bestyrelse,” fortæller Morten Laursen.

Han erkendte hurtigt behovet for at få finpudset værktøjskassen og få nogle generelle kompetencer, der lå ud over det, han allerede havde fået gennem erhvervserfaring og på lederuddannelsen Leadership Acceleration Programme.

Morten Laursen, Senior Contract Manager, Ørsted

Samarbejde med INSEAD et kvalitetsstempel

Executive Board Programme er udviklet i samarbejde med INSEAD, en af verdens førende Business Schools. Uddannelsen er tilrettelagt, så deltagerne får indsigt i alle aspekter af bestyrelsesarbejdet, blandt andet risikostyring, corporate governance, værdiskabelse, lovgivning og effektiv beslutningstagning. Alle kompetencerne der efterspørges hos bestyrelsesmedlemmer i dag og i fremtiden.

En bred uddannelse i samarbejde med en internationalt anerkendt Business School var for Morten Laursen et kvalitetsstempel.

“Jeg kendte SEI, da jeg allerede havde taget min lederuddannelse hos dem, så jeg vidste, at de var top professionelle. Det er meget vigtigt for mig, at få inspiration udefra, også i forhold til, hvordan man gør tingene udenfor Danmarks grænser. At det så sker i samarbejde med en af de førende business schools i verden er et stort plus. INSEAD var et stærkt kort i et kursus, der var som skræddersyet til at hjælpe en som mig, der gerne ville forbedre mine kompetencer i bestyrelseslokalet,” fortæller Morten Laursen.

Læs mere om bestyrelsesuddannelsen

Klar kommunikation er DNA’et i uddannelsen

Undervisningen på Executive Board Programme tager afsæt i de nyeste teorier og modeller inden for området, men i høj grad også i konkrete cases.

Arbejdet med cases har for Morten Laursen været vigtigt, da det gør undervisningen relaterbar.

“Det har virkelig været udbytterigt, at arbejde med cases. DNA’et i uddannelsen er efter min opfattelse kommunikation forstået som, hvordan man kommunikerer om og i en organisation eller virksomhed på alle niveauer. Der findes rigeligt med spændende teori om området, men man har også et behov for at få prøvet teorierne af i praksis. Det får man rig mulighed for gennem case arbejdet. Det er meget hands-on,” fortæller han.

Bestyrelsesuddannelsen klæder deltagerne på til at bidrage til strategi og forretningsudvikling i en virksomhed eller organisation.

Morten Laursen oplever, at han står stærkere inden for begge felter efter endt uddannelse.

De værktøjer, der blev introduceret i relation til bestyrelsesarbejdet på uddannelsen, eksempelvis om hvordan man introducerer og implementerer den rigtige ånd og rammer for bestyrelsens arbejde, og hvordan man vælger de rigtige folk til en bestyrelse kan nemt bruges analogt med succes. Ikke kun i bestyrelsesarbejde, men også når ledergrupper eller teams i en virksomheden skal ledes og samarbejde for at skabe succes. Det samme gælder anvendelsen af Blue Line Management, som vi fik en god indføring i på uddannelsen,” forklarer han.

Se datoer for de kommende forløb

Plads til selvrefleksion

En bestyrelsespost kan pynte på CV’et, men man skal ikke bare ukritisk takke ja til den første, den bedste, mener Morten Laursen.

“Det er en af de ting, jeg har taget til mig på uddannelsen
Hvis du vil have succes som bestyrelsesmedlem, så er du nødt til også at kigge indad. Du er nødt til at spørge dig selv, hvad du kan tilføre virksomheden eller organisationen. Dernæst er det rigtig vigtigt, at kigge på persongalleriet. Passer kemien? Vil I kunne samarbejde? Har I de samme værdier og ønsker for udvikling og vækst?”

På sigt satser Morten Laursen på, at få mulighed for at praktisere det han har lært på en direktionsgang eller i en ny bestyrelse.

“Indtil da vil jeg øve mig lidt længere nede i organisationen,” afslutter han.

Læs mere om underviserne