“Jeg har fået en omfattende værktøjskasse”

Advanced Board Programme holder et højt niveau og er næsten som en ”maggieterning” – stærk faglighed i et godt, komprimeret program, udtaler Signe Horn Rosted.

Signe Horn Rosted er vicedirektør i Energinet og ansvarlig for forretningsområdet “Business og Markets”, hvor hun har ansvar for ca. 100 medarbejdere. Energinet er en selvstændig offentlig virksomhed under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, der ejer og udvikler el- og gasnettet i Danmark. Derudover er hun bestyrelsesmedlem i Nord Pool (TSO Holding), Energinet Datahub samt eSett – alle virksomheder og organisationer inden for energisektoren.

Signe har tidligere deltaget i både toplederprogrammet Executive Management Programme INSEAD, bestyrelsesprogrammet Executive Board Programme INSEAD og har netop afsluttet  Advanced Board Programme INSEAD.

– Jeg fik min første bestyrelsespost tre år siden og deltog sideløbende i min første bestyrelsesuddannelse, Executive Board Programme. Efterfølgende har jeg fået flere bestyrelsesposter, og det er derfor vigtigt for mig, at jeg kontinuerligt udvikler mine bestyrelseskompetencer, således at jeg har et godt fundament, er i stand til at bidrage til den strategiske retning og give sparring i de selskaber, hvor jeg har en bestyrelsespost, forklarer Signe Horn Rosted.

Stærke professorer

Hun føler, at hun kommer hjem med et nyt, stærkt program, der kan bidrage til at understøtte hendes bestyrelsesmæssige ambitioner.

– Jeg oplevede, som for de øvrige programmer jeg har deltaget i, at Scandinavian Executive Institute formår at lave en rigtig god ramme omkring stærk læring i samarbejde med INSEAD. Advanced Board Programme holder et højt niveau og er næsten som en ”maggieterning” – stærk faglighed i et godt, komprimeret program. Som de øvrige gange, jeg har været afsted, oplever jeg et stærkt line-up af professorer, der også stiller krav til os deltagere om at bidrage. Derudover leder Stanislav Shekshnia det nye bestyrelsesprogram særdeles stærkt, udtaler vicedirektøren.

Unikt bestyrelsesnetværk

Hun fremhæver især tre key-learnings, som værende vigtig læring, hun tager med hjem fra programmet i Frankrig.

– Den ene relaterer sig til vores rolle som bestyrelsesmedlemmer i forhold til at guide virksomhederne til at udarbejde forandringsparate strategier. Dernæst vil jeg fremhæve bestyrelsesmedlemmets værdigrundlag. Det med at du som virksomhedens mand eller kvinde skal være i stand til at flytte virksomheden til et andet niveau, at man har en stærk faglig forankring. Afslutningsvis, at man forstår, at det digitale er en grundkompetence i dag – og at man evner at hjælpe virksomheden med at håndtere dagens digitale kontekst, siger hun og fortsætter:

– Alt i alt har jeg fået et en omfattende værktøjskasse, som jeg kan anvende til at optimere mit bestyrelsesarbejde. Dernæst føler jeg, at jeg står stærkere i bestyrelsesarbejdet, og har en solid tro på, at jeg har noget at bidrage med. Og på trods af den korte tid, vi havde sammen, var netværksdelen helt unik. Det første netværksmøde er allerede sat i kalenderen, og jeg har både fået et bestyrelsesnetværk og et erfaringsnetværk. Det er stærkt, slutter Signe Horn Rosted.

BESTIL MATERIALE

Her kan du bestille materiale om bestyrelsesuddannelsen Advanced Board Programme INSEAD

3 gode grunde til at vælge Advanced Board Programme

Tilmeld dig Advanced Board Programme