Vidensbank

LEDELSE OG UDDANNELSE

Få inspiration, indsigt og viden om aktuelle emner inden for ledelse, lederskab og uddannelse.

STRATEGI

Få inspiration, indsigt og viden om aktuelle emner inden for det strategiske fagområde.

BESTYRELSE

Få inspiration, indsigt og viden om aktuelle emner inden for det bestyrelsesfaglige område.

DIGITALISERING

Få inspiration, indsigt og viden om digitalisering og digital ledelse.

Nyeste artikler

Coronalæring – Et farverigt 2020 hos Flügger

I anden halvdel af 2020 stiller vi skarpt på, hvad danske og norske virksomheder har lært af Covid-19. Hvad gik galt, hvad gik godt, hvilke udfordringer har virksomhedslederne oplevet – og hvilke gode råd kan de eventuelt give videre til andre? Denne gang har vi talt med CEO i Flügger, Jimmi Mortensen.

Coronasituationen skaber stadig strid modvind og høj bølgegang hos mange virksomheder og deres respektive ledere. Og det er ikke blot efterdønningerne efter første bølge, der hærger nu. Vi står rent faktisk også midt i 2. bølge, der naturligvis også skal og bør håndteres.

Vi er nået til del fire i vores serie om coronalæring, og denne gang har vi talt med Jimmi Mortensen, der er CEO i Flügger, en international koncern inden for bygningsmaling og tilbehør til malerfaget. […]

Gå til artikel

Vi har aldrig før haft så meget brug for fremsynede ledere

Myter kan være svære at få has på. Med mellemrum florerer der således stadig grovkornede historier om, at hvis bare virksomhederne havde færre ledere, ville det hele gå meget bedre. Lederne – især mellemlederne – betegnes ofte hånligt som et ”fedtlag”, der kan skæres væk. Og i mangel af bedre, er det populært at krydre overflødighedssynspunktet med henvisninger til ledernes eksorbitante lønninger.

Så skulle dén argumentation vist være på plads!

Jeg er absolut ikke enig, når jeg hører og læser om de såkaldt overflødige ledere. Tværtimod er min påstand, at der mere end nogensinde før er brug for dygtige ledere og god virksomhedsledelse – også i Danmark. […]

Gå til artikel

Ledelse og distanceledelse på tværs af landekulturer

Masterclass med INSEAD-professor og kultur-ekspert Erin Meyer den 10. december giver større forståelse for landekulturelle forskelle og gør dig i stand til at skabe succesfulde samarbejder på tværs af grænserne.

Hvorfor har din svenske kollega så mange problemer med at lede sit kinesiske team? Hvordan fremmer du et godt forhold til dine argentinske leverandører, mens du sidder ved dit skrivebord i Danmark? Hvad er den bedste metode til at få dit team, der sidder på fire forskellige kontinenter, til at arbejde effektivt sammen? Og hvordan håndterer du distanceledelse, når det kulturelle element også er tilstedeværende? […]

Gå til artikel

Ledelseskommunikation og ledelsesudfordringer i krisetid

I løbet af efteråret stiller vi skarpt på, hvad danske og norske virksomheder har lært af Covid-19.

Hvad gik galt, hvad gik godt – og hvilke råd har virksomhedslederne til andre, der også befinder sig i en kriselignende situation?

Der findes et gammelt ordsprog, som hedder ”Nød lærer nøgen kvinde at spinde”. Og det er måske ikke helt galt at tænke, at det gamle ordsprog også er kommet til sin ret den sidste tid.

For det er nok sjældent, at virksomheder og deres respektive ledere har oplevet så mange forandringer, som de sidste syv måneder har budt på. Hvor de har måttet opfinde helt nye og banebrydende løsninger på nye og ukendte problemstillinger og ledelsesudfordringer. […]

Gå til artikel

Ledelsesudfordringer i en corona-tid

I løbet af efteråret stiller vi skarpt på, hvad danske og norske virksomheder har lært af Covid-19.

Hvad gik galt, hvad gik godt – og hvilke råd har virksomhedslederne til andre, der også befinder sig i en kriselignende situation?

Læringskurven er som oftest stejlest i modgangstider. Og der er ikke tvivl om, at mange virksomheder og deres respektive ledere sjældent har oplevet en så stejl læringskurve, som de sidste seks måneder har budt på. Derfor er der også god grobund for at tage ved lære af de corona-erfaringer, som er gjort hidtil – til trods for, at krisen endnu ikke er slut.

Jørgen Nielsen er CEO i Københavns Zoo og den første topleder, vi har talt med om ledelsesudfordringer og -læringer i en coronatid. […]

Gå til artikel

Leading Strategic Change INSEAD

Strategiske forandringsprocesser har aldrig været vigtigere

Virksomheder og organisationer bør være i stand til at håndtere og lede komplicerede strategiske forandringsprocesser, og det har aldrig været vigtigere end nu, ifølge INSEAD-eksperten Daniel Simonovich, der er programdirektør på Leading Strategic Change.

Lederuddannelse med fokus på strategieksekvering
– Mange ledere står overfor en dobbelt problemstilling i denne corona-tid: For det første skal de håndtere de kortsigtede udfordringer, og for det andet skal de forberede deres organisation på den verden, som kommer efter pandemien. […]

Gå til artikel