Vidensbank

LEDELSE OG UDDANNELSE

Få inspiration, indsigt og viden om aktuelle emner inden for ledelse, lederskab og uddannelse.

STRATEGI

Få inspiration, indsigt og viden om aktuelle emner inden for det strategiske fagområde.

BESTYRELSE

Få inspiration, indsigt og viden om aktuelle emner inden for det bestyrelsesfaglige område.

DIGITALISERING

Få inspiration, indsigt og viden om digitalisering og digital ledelse.

Nyeste artikler

Ledelse og distanceledelse på tværs af landekulturer

Masterclass med INSEAD-professor og kultur-ekspert Erin Meyer den 10. december giver større forståelse for landekulturelle forskelle og gør dig i stand til at skabe succesfulde samarbejder på tværs af grænserne.

Hvorfor har din svenske kollega så mange problemer med at lede sit kinesiske team? Hvordan fremmer du et godt forhold til dine argentinske leverandører, mens du sidder ved dit skrivebord i Danmark? Hvad er den bedste metode til at få dit team, der sidder på fire forskellige kontinenter, til at arbejde effektivt sammen? Og hvordan håndterer du distanceledelse, når det kulturelle element også er tilstedeværende? […]

Gå til artikel

Ledelseskommunikation og ledelsesudfordringer i krisetid

I løbet af efteråret stiller vi skarpt på, hvad danske og norske virksomheder har lært af Covid-19.

Hvad gik galt, hvad gik godt – og hvilke råd har virksomhedslederne til andre, der også befinder sig i en kriselignende situation?

Der findes et gammelt ordsprog, som hedder ”Nød lærer nøgen kvinde at spinde”. Og det er måske ikke helt galt at tænke, at det gamle ordsprog også er kommet til sin ret den sidste tid.

For det er nok sjældent, at virksomheder og deres respektive ledere har oplevet så mange forandringer, som de sidste syv måneder har budt på. Hvor de har måttet opfinde helt nye og banebrydende løsninger på nye og ukendte problemstillinger og ledelsesudfordringer. […]

Gå til artikel

Ledelsesudfordringer i en corona-tid

I løbet af efteråret stiller vi skarpt på, hvad danske og norske virksomheder har lært af Covid-19.

Hvad gik galt, hvad gik godt – og hvilke råd har virksomhedslederne til andre, der også befinder sig i en kriselignende situation?

Læringskurven er som oftest stejlest i modgangstider. Og der er ikke tvivl om, at mange virksomheder og deres respektive ledere sjældent har oplevet en så stejl læringskurve, som de sidste seks måneder har budt på. Derfor er der også god grobund for at tage ved lære af de corona-erfaringer, som er gjort hidtil – til trods for, at krisen endnu ikke er slut.

Jørgen Nielsen er CEO i Københavns Zoo og den første topleder, vi har talt med om ledelsesudfordringer og -læringer i en coronatid. […]

Gå til artikel

Leading Strategic Change INSEAD

Strategiske forandringsprocesser har aldrig været vigtigere

Virksomheder og organisationer bør være i stand til at håndtere og lede komplicerede strategiske forandringsprocesser, og det har aldrig været vigtigere end nu, ifølge INSEAD-eksperten Daniel Simonovich, der er programdirektør på Leading Strategic Change.

Lederuddannelse med fokus på strategieksekvering
– Mange ledere står overfor en dobbelt problemstilling i denne corona-tid: For det første skal de håndtere de kortsigtede udfordringer, og for det andet skal de forberede deres organisation på den verden, som kommer efter pandemien. […]

Gå til artikel

Bestyrelseskarriere i fokus

Tidligere statsminister, formand for Socialdemokratiet og medlem af Europa-Parlamentet. Helle Thorning-Schmidts meritliste er lang, men nu er det bestyrelseskarrieren, der er i fokus.

Helle Thorning-Schmidt afsluttede sin politiske karriere i 2016 og blev efterfølgende direktør for Save the Children International, en organisation med en omsætning på to milliarder US-dollars og aktiviteter i mere end 100 lande.

– Jobbet gav mig en omfattende international erfaring, og sideløbende hermed fik jeg en række henvendelser med henblik på bestyrelsesposter. Jeg ville gerne tættere på erhvervslivet, og i 2017 sagde jeg ja til den første bestyrelsespost. Senere blev det til flere poster, og det foranledigede også, at jeg måtte beslutte, om det var ”direktørvejen” eller ”bestyrelsesvejen”, som skulle være det fremtidige omdrejningspunkt i min karriere – og det blev altså sidstnævnte, udtaler hun.  […]

Gå til artikel

Dette er fremtidens vigtigste ledelsesspørgsmål

Dugfrisk rapport fra Innovation Center Denmark i Silicon Valley, Future of Leadership, stiller skarpt på fremtidens vigtigste ledelsesspørgsmål.

I løbet af 2019 havde Scandinavian Executive Institute en række dialoger med Innovation Center Denmark i Silicon Valley (ICDK), hvor vi i samarbejde med Board Network involverede erfarne topledere og bestyrelsesmedlemmer for at identificere fremtidens ledelsesudfordringer. ICDK havde lignende dialoger med CBS, og det skabte grundlag for at dykke ned i nogle af de væsentlige områder, som vil præge virksomhederne og lederrollen i de kommende år. […]

Gå til artikel