Uddan dine medarbejdere – og giv dem ”lyst til at blive”

Uddan dine medarbejdere – og fokuser ikke bare på ”fastholdelse”. Men giv dem en genuin lyst til at blive – også for deres egen skyld. Ledelsen i Adapt har givet flere af sine ledere en fælles platform i form af lederuddannelsen Leadership Acceleration Programme IMD, hvilket både er en ”gulerod” for de ansatte, og har gjort samarbejdet internt i ledergruppen i Adapt betydeligt mere effektivt.

Kresten Wiingaard, CEO og medejer, Adapt

Kresten Wiingaard har i mere end 20 år været CEO og medejer i Adapt, et fuldservice bureau, der hjælper med digital transformation og tilbyder løsninger inden for digital strategi, koncept, design, User eXperience (UX), valg af platforme, CRM, integration, udvikling samt markedsføring (SEO/SEM).

– Jeg har nok været lidt af en ”internetpioner”. Jeg udviklende nemlig min første hjemmeside i 1994, og har desuden en baggrund som cand.merc. i datalogi. Rejsen gik videre til i Adapt i 2000, og på det tidspunkt var der blot en ansat medarbejder. I dag er vi vokset til 140 medarbejdere i Danmark, Litauen og USA og driver derudover en ”hybrid” virksomhed, hvor vi har en række medarbejdere andre steder i verden, der arbejder remote, udtaler han.

Invester i dine medarbejdere – giv dem en lederuddannelse

Investering i lederne

En af bevæggrundene for at Adapt valgte at gå internationalt, var muligheden for at sikre en rekrutteringssituation, hvor man var i god position til at tiltrække dygtige talenter. Virksomheden har desuden haft en ambition om at videreudvikle disse talenter ved at tilbyde videreuddannelse i form af lederuddannelsen Leadership Acceleration Programme, som Scandinavian Executive Institute tilbyder i samarbejde med business-skolen IMD i Schweiz.

– Den vigtigste årsag til at investere i denne uddannelse for vores ledere er, at vi ønsker et ”fælles sprog” i ledelsen. Vi har mange højt uddannede medarbejdere og ledere, der kommer med mange forskelligartede kompetencer og uddannelser – nogle har teknisk baggrund, andre en kreativ baggrund, nogle er specialister på projektledelse og andre noget helt andet. At give dem den samme lederuddannelse som referenceramme gør, at vi alle peger ”støvlerne i samme retning”, forklarer Kresten Wiingaard og tilføjer:

BESTIL MATERIALE

Her kan du bestille materiale om lederuddannelsen Leadership Acceleration Programme IMD

– De ansattes forskelligartede baggrunde betyder, at de ikke nødvendigvis har haft et ”business-perspektiv” i forhold til at drive en virksomhed og være en inspirerende leder. Og det er, som alle andre områder, et fagområde, der skal læres og udvikles. Den fælles platform i form af lederuddannelsen har gjort samarbejdet internt i ledergruppen betydeligt mere effektivt, da vi har fået et fælles mindset og nogle fælles værktøjer og metoder, hvilket gør det nemmere at træffe beslutninger.

Hvad er virksomhedens udbytte af investeringen

Et personligt og professionelt gode

Ifølge Kresten Wiingaard er tilbuddet om lederuddannelsen imidlertid ikke blot et gode for virksomheden, men også en unik mulighed for medarbejderne til at udvikle sig og få ny inspiration.

– Der sker noget, når man tager folk ud af deres vante rammer og kontekst og sætter dem sammen med mennesker fra andre brancher på en international business-skole, der holder et højt niveau. Det bliver meget intenst, men byder samtidig på ny viden, nye mennesker og nye rammer, hvilket er inspirerende i både personlig og professionel sammenhæng. Lederne bliver bekendte med ledelsesmæssige udfordringer i andre virksomheder end bare deres egen, og desuden er det min oplevelse, at mange af dem stadig har et godt og nært sammenhold og netværk med en række af de øvrige ledere, de har været på uddannelse med, slutter Adapt-chefen.

Tilmelding til IMD-lederuddannelsen

Executive Forum

– Book dit faglige boost nu!

Kunne du tænke dig en løbende faglig videns indsprøjtning og få ny inspiration til dit lederjob, så vær med i vores Executive Forum.

Executive Forum giver dig ny viden på udvalgte temaer og nye perspektiver og indsigter til brug for udvikling af virksomheden og dit daglige arbejde.

Book dit faglige boost i Executive Forum allerede nu

Med Executive Forum får du aktuel viden og inspiration fra top-professorer fra de internationalt anerkendte business-skoler, IMD og INSEAD. Forummet giver desuden en enestående mulighed for at sparre med andre ledere og bestyrelsesmedlemmer i et dynamisk og intensivt læringsmiljø – og er dermed grobund for en kontinuerlig udvikling af både ledelsesfaglige og personlige dimensioner.

Køb billet til en eller flere masterclasses her.

Executive Forum – se årets program