Ny viden kommer godt med i digital omstillingsproces

Natascha Dexters, underdirektør i DR Kultur, børn og unge, har for kort tid siden afsluttet toplederprogrammet Executive Management Programme, som Scandinavian Executive Institute tilbyder i samarbejde med INSEAD.

Natascha Dexters er underdirektør i DR Kultur, Børn og Unge, og varetager via sin funktion et stort og relativt forskelligartet område, som indholdsmæssigt dækker meget bredt.

– Min rolle er mangeartet, og jeg har en lang række elementer i min funktion, som står for det indhold, der kendetegner DR som kulturinstitution – fra DR’s Koncerthus, de store dramaserier og historiske serier til kulturprogrammer og indhold til børn og unge. Særligt de senere år har mit job i DR ændret sig, idet vi har fået ny organisering, hvilket har bevirket, at jeg har fået yderligere fokus på rollen knyttet til at tilrettelægge og gennemføre strategiprocesser. Dette skifte har været en direkte årsag til, at jeg ønskede nye perspektiver og inspiration inden for ledelses- og strategiområdet og dermed valgte at deltage på toplederprogrammet Executive Management Programme INSEAD, forklarer Natascha Dexters.

Hun har oprindelig en kandidatgrad fra Københavns Universitet inden for statskundskab og har i næsten hele sit arbejdsliv haft ledelsesansvar. Tidligere havde hun en underdirektørrolle i Skat, og for fem år siden kom hun til DR i en tilsvarende stilling som underdirektør.

– Et afgørende element for mig var desuden, at jeg havde hørt godt om INSEAD som business-skole, og så var det tiltalende med et program, som tog sit udspring i Danmark, således at man har mulighed for at etablere et dansk netværk. Kombinationen af det nationale og internationale perspektiv var perfekt for mig, udtaler hun.

Læs mere om Executive Management Programme INSEAD

BESTIL MATERIALE

Her kan du bestille materiale om toplederuddannelsen Executive Management Programme INSEAD

Dygtige undervisere

Natascha Dexters oplevede programmet som meget positivt og givende i relation til hendes nuværende arbejdssituation.

– Jeg har været særdeles tilfreds med programmet. Underviserne er vanvittigt dygtige, og niveauet er højt. Jeg blev især imponeret over den case-gennemgang, vi blev præsenteret for undervejs. Uanset hvilket spørgsmål, vi kunne finde på at stille, så havde professorerne refleksioner og kunne gøre sig nogle relevante tanker herom. I DR står vi overfor en stor digital omstilling i vores branche, og mange af de cases, vi beskæftigede os med, var virkelig inspirerende i forhold til vores nuværende situation: hvilke dynamikker er på spil, og hvad skal man være særligt opmærksom på i sådanne omstillingsprocesser, forklarer hun og tilføjer:

– Jeg kan altså drage mange paralleller til de processer, vi står overfor, også selvom mange af casene tog udgangspunkt i private virksomheder. Jeg og en kollega fra DR var begge med på holdet, og det er absolut givende, at vi efterfølgende kan drøfte tingene og har samme basisviden og perspektiv.

Se indholdet i toplederprogrammet

Anvendelig viden

DR-underdirektøren påpeger, at hun har fået mange relevante læringer med sig hjem.

– Det kan være svært at udvælge nogle få konkrete, for der er så mange ting, man lærer undervejs, som giver en reference til ens daglige situation, og hvor man tænker: Det, kan jeg godt bruge. Noget, som dog har været meget konkret, er, at vi er i gang med en 360-graders lederudvikling, og der kan jeg i allerhøjeste grad benytte en del viden fra ledelsesdelen. Derudover har jeg fået meget nyttigt input omkring tech-giganterne, som jo er meget dominerende i min branche og derfor interessante.

Mød programmets undervisere

Vigtigt netværk

I netværksmæssig sammenhæng føler Natascha også, at hun kommer beriget hjem.

– Jeg synes, at vi har så mange fælles problemstillinger, hvor vi oplever mange af de samme udfordringer. Det har virkelig været et væsentligt element for mig at få et nyt netværk, der giver mulighed til at drøfte udfordringer og problemstillinger med andre ligesindede, siger hun, før hun afslutter:

– Programmet er stramt, men det fungerer godt. Og så må jeg næsten nævne, hvor hyggeligt og godt det er med de mere uformelle timer, man har sammen. Det er et klart plus.

Dette siger tidligere deltagere om toplederprogrammet

Fortsæt din læring efter endt uddannelse

– deltag i flere årlige undervisningsdage

Executive Forum er et eksklusivt læringsforum for dig, der ønsker at fokusere på og udvikle din ledelsesmæssige og strategiske viden og kompetence.

I Executive Forum får du aktuel og unik viden med henblik på at videreudvikle din leder- og bestyrelsesrolle. Du får inspiration fra professorer fra de internationalt anerkendte business-skoler, IMD og INSEAD, der via fire årlige masterclasses/undervisningsdage giver dig kontinuerlig læring om temaer, der optager virksomheder, ledere og bestyrelser i dag.

Forummet er desuden en enestående mulighed for at bevare kontakten med tidligere deltagere, hvis du har deltaget på et af Scandinavian Executive Institutes uddannelsesprogrammer.

Executive Forum – fortsæt din læring