En uddannelse på absolut højeste niveau

”Jeg imponeres specielt af undervisernes evne til at formidle særdeles kompliceret stof på enkel og overskuelig måde og tvivler på, at det gøres bedre nogen steder i verden”, udtaler Claus Hviid Christensen i Nexus.

Claus Hviid Christensen er CEO i Nexus, der er Palsgaards uafhængige innovationsselskab. Palsgaard er en global virksomhed med 600 medarbejdere, der gennem mere end 100 år har leveret ingredienser til fødevareindustrien. Selskabet har gennem en årrække oplevet solid vækst og samtidig høstet anerkendelse for sin ESG/CSR-indsats. Både Nexus A/S og Palsgaard A/S ejes af Schou-Fondet.

Claus har bestyrelseserfaring fra både private og offentlige virksomheder, og investerer derudover i mindre, nyetablerede virksomheder. For kort tid siden afsluttede han desuden Scandinavian Executive Institutes bestyrelsesuddannelse, Executive Board Programme INSEAD.

– Det var mit klare mål at få en uddannelse på absolut højeste niveau og samtidig styrke mit bestyrelsesnetværk i Danmark. Samspillet mellem Scandinavian Executive Institute og INSEAD mødte til fulde alle mine forhåbninger, udtaler han.

Tredje besøg på INSEAD

Claus Hviid Christensen har tidligere deltaget på flere INSEAD-forløb, og dette var dermed hans tredje besøg på business-skolen i Frankrig.

Claus Hviid Christensen CEO, Nexus

– Hver gang imponeres jeg specielt af undervisernes evne til at formidle særdeles kompliceret stof på enkel og overskuelig måde. Jeg tvivler på, det gøres bedre nogen steder i verden. Der er i praksis uendelig meget viden, man kan bruge i sit bestyrelsesarbejde, og der er altid forbedringsmuligheder. Jeg synes, underviserne gør en formidabel indsats med henblik på at hjælpe deltagerne med at fokusere på, hvordan man som individ kan bidrage til at skabe reel og varig værdi i bestyrelsen. Læringen er i høj grad bygget op omkring velafprøvede, lærerige og dygtigt udtænkte cases. Det gør, at alle kan arbejde med deres egne respektive styrker og udviklingspunkter. Forløbet i Danmark byggede virkelig fint op til INSEAD. Der var blændende og lærerige indlæg, men måske vigtigst af alt, så gav det mulighed for at lære de andre deltagere at kende ret godt på forhånd, hvilket gjorde forløbet på INSEAD endnu mere udbytterigt, uddyber han.

Vigtig læring – og vigtigt netværk

Nexux-chefen er ikke i tvivl om, at han kommer hjem med en række key-learnings, der kan anvendes fremadrettet.

– Helt overordnet fik jeg etableret en virkelig nyttig ramme til at forankre såvel mit direktionsarbejde som mit bestyrelsesarbejde indenfor. Jeg har fået en række nye værktøjer, nyttige tilgange, praktiske tips og råd, der alle kan bidrage til at sikre større effektivitet i bestyrelsesarbejdet. Og – nok endnu vigtigere – er jeg blevet i stand til at udnytte bestyrelsens fulde potentiale endnu bedre, siger han og afslutter:

– Der er ingen tvivl om, at jeg vil bruge mine nye færdigheder til at justere på min tilgang i de forskellige fora, hvor det er muligt. Jeg håber selvfølgelig på, at det giver anledning til nogle interessante eksperimenter, som jeg så kan lære endnu mere af. På den måde bliver dette forløb blot begyndelsen på en ny rejse. Derudover er jeg ganske sikker på, at jeg aktivt kommer til at vedligeholde min kontakt til flere af deltagerne, og jeg vil således ikke bliver overrasket, hvis jeg en dag sidder i en bestyrelse samme med en af dem.

BESTIL MATERIALE

Her kan du bestille materiale om bestyrelsesuddannelsen Executive Board Programme INSEAD