Karriererejse med ekspresfart: Skal sælge kolde øl og vand til italienerne

Karrieren startede med ”sjov og ballade” som ansvarlig for Samfundsfaglig Fredagsbar på Aarhus Universitet. Otte år senere er Stefan Schultz Tiedemann Business Excellence Manager i Royal Unibrews italienske division.

Det meste af karrieren ligger fortsat ”foran” Stefan Schultz Tiedemann, der netop er blevet forfremmet til Business Excellence Manager i Royal Unibrews italienske division. Trods det, har han nok nået mere end de fleste på de første otte år i sit professionelle virke.

– Jeg læste erhvervsøkonomi på Aarhus Universitet og var blandt andet ansvarlig for Samfundsfaglig Fredagsbar. Man kunne måske umiddelbart tro, at det var det rene ”sjov og ballade”, men med en årlig omsætning på en million kroner, var det faktisk ganske seriøs business, fortæller Stefan Schultz Tiedemann og fortsætter:

– Jeg startede altså mit samarbejde med Royal Unibrew med at være kunde i virksomheden, og efterfølgende blev jeg studentermedarbejder. Derefter gik det hverken værre eller bedre, end at jeg – da jeg var færdig som bachelor – blev tilbudt stillingen som distriktschef i Aarhus. Kandidatgraden i erhvervsøkonomi tog jeg i weekender og ferier, og det er måske ikke noget, jeg umiddelbart vil anbefale andre at gøre – dog ville jeg ikke have valgt anderledes i dag. Det handler om prioriteringer, og jeg var i en livssituation, hvor det lod sig gøre.

Lederuddannelse i samarbejde med IMD

Stefan Schultz Tiedemann, Business Excellence Manager i Royal Unibrews italienske division

BESTIL MATERIALE

Her kan du bestille materiale om lederuddannelsen Leadership Acceleration  Programme INSEAD

Turen går til Italien

Sidenhen har Stefan haft tre forskellige stillinger i Royal Unibrew. Blandt andet i relation til forskellige salgsstillinger og it-projekter. De seneste tre år har han været On-Trade Operation Manager, hvor han har fungeret som sparringspartner for ON-Trade-direktøren med henblik på innovation, digitalisering, strategi, lederskab og organisationsudvikling.

Royal Unibrew er en førende, regional leverandør af alkoholiske og ikke-alkoholiske drikkevarer med stærke brands på hovedmarkederne i Danmark, Finland, Italien, Tyskland, Frankrig og de baltiske lande samt til flere end 65 lande i resten af verden. Selskabet har været på en formidabel vækstrejse de senere år – blandt andet som følge af en omfattende opkøbsstrategi, og er nu også en del af C25-indekset på Børsen.

– Det seneste halve år har jeg vidst, at jeg ønskede at tage næste karriereskridt i udlandet. Jeg er så heldig at være i en virksomhed, hvor man i høj grad lytter til de ansattes karriereønsker, og hvor man har vurderet, at man kan anvende mine kompetencer som Business Excellence Manager i virksomhedens italienske division i Milano – en særdeles spændende og indholdsmæssig interessant position, som jeg ser meget frem til, fortæller han.

Se indholdet i Leadership Acceleration Programme IMD

Leadership Acceleration Programme IMD, efterår 2021

Understøttende uddannelsesforløb

I forbindelse med ”karrierehoppet” til den italienske del af Royal Unibrew, ønskede Stefan at ”bygge” ovenpå med et uddannelsesforløb, der kunne understøtte den nye rolle, han skulle fylde.

– I mit tidligere job har jeg blandt andet været sparringspartner for ledelsen samt coach, men jeg har været friholdt for direkte referencer. I den nye stilling, jeg netop er startet i, har jeg fået et konkret personaleansvar for nogle medarbejdere, der kommer fra en anden kultur end mig selv. Det er med andre ord et ”step up” med henblik på behovet for nye ledelseskompetencer, og det var bevæggrunden for, at jeg udsøgte hvilke muligheder, der var i forhold til at få en lederuddannelse med fokus på strategi, innovation og lederskab. Valget faldt på Leadership Acceleration Programme på IMD, som jeg havde en klar formening om, ville leve op til mine krav og forventninger. Derudover ligger det helt naturligt for mig altid at takke ja til relevant uddannelse, hvis jeg får muligheden. Man kunne jo risikere at lære noget nyt …

Ifølge Stefan Schultz Tiedemann har programmet, der består af et modul i Danmark og et modul på IMD i Schweiz, bidraget til en række vigtige key-learnings, som han kommer til at anvende i sit nye job i Milano.

– Programmet var særdeles godt tilrettelagt, og vekslingen mellem de mere «praktiske» undervisere i Danmark og de internationale professorer på IMD i Schweiz fungerede aldeles godt. Jeg føler, at jeg har fået et godt overblik og et 360-graders perspektiv inden for fagområderne lederskab, strategi, kommunikation og innovation. Og dertil kom nogle ”dyk” ned i andre fagområder, som er meget anvendelige for mig. Underviserne var desuden dygtige til at koble teori med praksis og også meget lydhøre overfor deltagerne og åbne for dialog og sparring, siger han og tilføjer:

– Den allervigtigste læring for mig – og elementer, jeg direkte kan anvende i min nye rolle – relaterer sig til læringen omkring personlighedsprofiler, og hvordan man i forskellige situationer skal tilpasse sin kommunikation, så den fungerer optimalt. Dernæst har jeg fået meget brugbare input på change-management og innovation, som er særdeles relevant i forhold til de opgaver, jeg skal løfte i mit nye job. Det er tanken, at jeg skal ind og kigge på nogle innovations- og forretningsmæssige muligheder i forhold til vores business her i Italien, og her kommer denne nye læring virkelig godt med.

Underviserne på Leadership Acceleration Programme

Gode karrieremæssige input

I et netværksperspektiv føler Stefan også, at han kommer beriget hjem fra Leadership Acceleration Programme IMD.

– Der var en virkelig god kemi, behagelig stemning og godt sammenhold mellem deltagerne, og vi lavede også sociale ting sammen om aftenen. Jeg er tidligt i min karriere – og måske den yngste på holdet – og det at få gode karrieremæssige input fra de andre, var virkelig givende. Jeg fik blandt andet en del gode råd i forhold til mit nye italienske job – fra andre, der har været i samme situation. Jeg vurderer stærkt at deltage i masterclasses i regi af Executive Forum, hvor vi også har mulighed for at holde kontakten. I et fremtidsperspektiv ser jeg det også som meget sandsynligt, at jeg vil benytte mig af muligheden for executive-uddannelse på et endnu højere niveau. Der ligger en god udviklingsmæssig flow i Scandinavian Executive Institutes uddannelseskoncepter i samarbejdet med IMD og INSEAD, slutter Stefan Schultz Tiedemann.

Bliv inspireret til andre executive uddannelser her