Ledelse og forretningsudvikling på ønskelisten

En naturvidenskabelig baggrund gjorde det særdeles nyttigt for Trine Overgaard Østerbye, CCO i Kementec, at videreudvikle sine kompetencer inden for ledelse og forretningsudvikling med toplederprogrammet Executive Management Programme INSEAD.

Trine Overgaard Østerbye er CCO i Kementec Solutions A/S, en dansk produktionsvirksomhed inden for biotekbranchen. Selskabet har en eksportandel på 95 procent og producerer reagenser til den diagnostiske industri, blandt andet reagenser for coronatests. I 2019 etablerede Kementec desuden et amerikansk datterselskab.

– Mit ansvarsområde er at overse alle kommercielle aktiviteter, herunder salg, markedsføring og logistik globalt, og derudover er jeg daglig leder for vores amerikanske datterselskab, fortæller Trine Overgaard Østerbye, som netop har deltaget i toplederprogrammet Executive Management Programme INSEAD.

Trine Overgaard Østerbye, CCO, Kementec

Læs mere om Executive Management Programme INSEAD

Naturvidenskabelig baggrund

Uddannelsesmæssigt har hun en kandidatgrad fra Københavns Universitet indenfor biokemi, og i 20 år har det karrieremæssige omdrejningspunkt været biotek og diagnostik.

– Netop min uddannelsesmæssige og erfaringsmæssige baggrund er årsagen til, at jeg valgte at deltage i toplederprogrammet. Jeg havde et behov for at udvikle mig som leder og få en større base af teoretisk viden inden for det forretningsmæssige fagområde. Med min naturvidenskabelige baggrund er det – i forhold til mit job og mine ansvarsområder – i stigende grad blevet vigtigere for mig med teoretisk viden inden for ledelse og forretningsudvikling, siger hun og tilføjer:

BESTIL MATERIALE

Her kan du bestille materiale om toplederuddannelsen Executive Management Programme INSEAD

– Derudover har jeg kolleger, der har deltaget i programmet og anbefalet det til mig, og jeg har desuden selv deltaget på masterclasses i regi af Executive Forum, hvor jeg har stiftet bekendtskab med blandt andet undervisere fra INSEAD.

Se indholdet i toplederprogrammet

Udvikling af forretningsstrategi

Trine Overgaard Østerbye beskriver programmet som en god kombination af både teoretiske perspektiver og mere hands-on praktiske værktøjer i relation til daglige udfordringer og problemstillinger.

– Det faglige niveau var højt, og underviserne var utrolig kompetente. Skal jeg fremhæve en af de allervigtigste læringer for mig, er det relateret til det framework af værktøjer, jeg er blevet præsenteret for og kan anvende til at videreudvikle og revidere vores forretningsstrategi og processer. Derudover var innovationsdelen særdeles nyttig og en vigtig brik i Kementec’s fremtidige udvikling. Selv små innovationer kan gøre en forskel og betyde, at man formår at differentiere sig fra konkurrenterne, udtaler hun.

Men også i et netværksmæssigt perspektiv kommer hun hjem med ”plus på kontoen”.

– Det er virkelig givtigt og interessant at møde andre ledere, der sidder i lignende stillinger. Først var jeg lidt skuffet over, at der ikke var andre deltagere inden for biotek- eller pharma-branchen, men det viste sig at være helt irrelevant. De problemstillinger, dialoger og diskussioner vi havde sammen, var lige så relevante og anvendelige, uafhængig af hvilken branche, vi kom fra. Også gruppearbejdet, vi havde mellem modul 2 og 3, gav gode perspektiver på, hvor vigtigt det er, at man ikke sidder alene og udvikler en strategi, men at det er ekstremt vigtigt at udnytte de forskellige kompetencer og vinkler, man har til rådighed, siger Trine Overgaard Østerbye, før hun afslutter:

– Jeg tror virkelig, det er sundt at være ”studerende” igen. Det at komme til INSEAD og opleve det internationale miljø på campus og blive ”tvunget” til at være i det mindset nogle dage, er absolut givende. Det giver en mere intens oplevelse, og man kommer hjem med flere læringer, end hvis man havde været på et rent dansk program. Og så glæder jeg mig, ikke mindst, til re-union med mine medstuderende.

Se alle executive-uddannelser

Fortsæt din læring efter endt uddannelse

– deltag i flere årlige undervisningsdage

Executive Forum er et eksklusivt læringsforum for dig, der ønsker at fokusere på og udvikle din ledelsesmæssige og strategiske viden og kompetence.

I Executive Forum får du aktuel og unik viden med henblik på at videreudvikle din leder- og bestyrelsesrolle. Du får inspiration fra professorer fra de internationalt anerkendte business-skoler, IMD og INSEAD, der via fire årlige masterclasses/undervisningsdage giver dig kontinuerlig læring om temaer, der optager virksomheder, ledere og bestyrelser i dag.

Forummet er desuden en enestående mulighed for at bevare kontakten med tidligere deltagere, hvis du har deltaget på et af Scandinavian Executive Institutes uddannelsesprogrammer.

Executive Forum – fortsæt din læring