Du finder ikke din egen ledelsesfilosofi i teoribogen

Murat Zubcevic, Managing Director i McCann Health Nordic, har en unik og mangesidet uddannelsesbaggrund bag sig, hvilket har haft stor indflydelse på den ledelses- og karriererejse han har været på de seneste mange år. Og uddannelses- og læringssulten er endnu ikke slut.

Det er lige før, man mister åndedrættet, når man hører om den uddannelsesmæssige baggrund, som Murat Zubcevic, der er Managing Director i McCann Health Nordic, er i besiddelse af.

– Jeg har en relativ bred uddannelsesprofil. Er blandt andet bachelor i engelsk og mellemøstlige studier, kandidat i international ledelse fra Handelshøjskolen i København og i virksomhedskommunikation fra Syddansk Universitet. Derudover har jeg en separat kandidatuddannelse i kunsthistorie og har desuden påbegyndt en Ph.d. i marketing og management, fortæller Murat Zubcevic og fortsætter:

– Jeg holder meget af at læse og studere, men det blev dog efterhånden klart for mig, at jeg ikke ønskede at arbejde som teoretiker resten af mit liv. Det var en vigtig, men ikke nem beslutning for min videre karriere, men den viste sig at være den rigtige. For mig handler læring om at opbygge en kumulativ kompetence, der gør mig i stand til at lede andre i et dynamisk miljø samt sikre, at jeg er i stand til at påvirke min virksomhed i rigtig retning.

Se alle executive-uddannelser

Murat Zubcevic, Managing Director i McCann Health Nordic

Farvel til – og et gensyn med bureauverdenen

Arbejdsmæssigt har han kontinuerligt bevæget sig i krydsfeltet mellem marketing og salg, pharma- og medtech-industrien og det digitale samt fokus på det komplekse og krævende i en reguleret branche.

– Disse tre ben har gennemsyret hele mit arbejdsliv, fordi de tilsammen udgør kernen i mit interessefelt. Jeg startede ud på bureausiden i et ledende marketing-konsulentfirma, hvor jeg for alvor fik forståelse for, hvordan man udvikler et brand og arbejder med marketing og strategi for kunder inden for mange forskellige industrier. Efter en række jobs i bureauverdenen arbejdede jeg en periode med digital kommunikation i Lundbech, hvor jeg var Global Head of Digital. Her fik jeg for alvor muligheden for at aktivere alle mine kompetencer i en international organisation på HQ-niveau. Jeg troede, at jobbet var et farvel til bureauverdenen, men så kom der et tilbud fra Ogilvy, og i dag er jeg Managing Director i McCann Health Nordic med strategi- og ledelsesansvar for forretningsområdet sundhedskommunikation i hele Norden.

Toplederprogram i samarbejde med INSEAD

BESTIL MATERIALE

Her kan du bestille materiale om toplederuddannelsen Executive Management Programme INSEAD

Kompetencer op på næste niveau

Læring er stadig et essentielt element for Murat Zubcevic, der for kort tid siden deltog i toplederprogrammet Executive Management Programme, som består af et modul i Danmark og to moduler på INSEAD i Frankrig.

– Jeg valgte at deltage i uddannelsesprogrammet, idet jeg ønskede at udfordre mine egne antagelser omkring strategi og ledelse. Jeg tror, det er sundt at komme ud og abstrahere lidt fra hverdagen og blive inspireret. Dernæst ønskede jeg at bringe mine kompetencer op på næste niveau, således at jeg endnu bedre er i stand til at opnå de resulterer, jeg ønsker – både på det personlige niveau og for min organisation som helhed. Afslutningsvis var ambitionen at finde et intensivt og koncentreret forløb fra en velanset uddannelsesinstitution, forklarer han.

Zubcevic fremhæver især læringen omkring adfærdspsykologi som givende og inspirerende.

– Alligevel vil jeg pointere det at få feedback fra andre deltagere som det allerstørste udbytte, jeg kommer hjem med. Når man er leder og direktør, er man god til at give feedback, men det er ikke altid lige let at feedback fra ens medarbejdere. Det er naturligvis lidt grænseoverskridende at være under ”lup”, men at få feedback fra andre ledere, der befinder sig det samme karrieremæssige sted som en selv, er særdeles relevant og udbytterigt, udtaler han og tilføjer:

– Jeg satte også stor pris på den skandinaviske kontekst i forløbet, hvor jeg traf deltagere fra både Danmark, Norge, Sverige og Island. Vi har en fælles referenceramme og kommer fra en fælles ledelsestradition, og det betyder virkelig meget i forhold til at udbygge et relevant netværk.

Læs mere om Executive Management Programme

Ledelsesfilosofien findes ikke i lærebogen

Og netop læringsarenaen sammen med ligesindede ledere har givet ham vigtige elementer med på den videre karriererejse.

–  Programmet har – sammen med de øvrige deltagere – udfordret mig og gjort min endnu mere i stand til at træffe svære beslutninger, at afgøre hvor hurtigt forandringer skal finde sted i min organisation, kontinuerligt at være fokuseret på impact og resultater og at blive mere bevidst om, hvordan man implementerer en strategisk retning og får organisationen med. Svarene til disse udfordringer finder man ikke i en lærebog, og som leder skal man selv være kapabel til at definere sin ledelsesstil og ledelsesfilosofi. Programmet har givet mig en pause fra hverdagen og en mulighed for at reflektere over disse ting – og det har sat en del på plads for mit vedkommende, slutter Murat Zubcevic.

Mød professorene på toplederprogrammet

Fortsæt din læring efter endt uddannelse

– deltag i flere årlige undervisningsdage

Executive Forum er et eksklusivt læringsforum for dig, der ønsker at fokusere på og udvikle din ledelsesmæssige og strategiske viden og kompetence.

I Executive Forum får du aktuel og unik viden med henblik på at videreudvikle din leder- og bestyrelsesrolle. Du får inspiration fra professorer fra de internationalt anerkendte business-skoler, IMD og INSEAD, der via fire årlige masterclasses/undervisningsdage giver dig kontinuerlig læring om temaer, der optager virksomheder, ledere og bestyrelser i dag.

Forummet er desuden en enestående mulighed for at bevare kontakten med tidligere deltagere, hvis du har deltaget på et af Scandinavian Executive Institutes uddannelsesprogrammer.

Executive Forum – fortsæt din læring