Omfattende vækstrejse kræver ny viden

“Never Stop Developing” er it-virksomheden Systematics stærke ”brand promise”. Et løfte, der gennemsyrer hele organisationen, og som har stor betydning for uddannelse og udvikling af virksomhedens medarbejdere og ledere.

Anne Bloch Østergaard er i dag Group Senior Vice President og sidder i ledelsen af it-softwarevirksomheden Systematic, der er Skandinaviens største privatejede softwarevirksomhed. Virksomheden leverer samfundskritiske softwareløsninger inden for blandt andet sundhed og forsvar til mere end 50 lande, heriblandt USA, Tyskland og Australien.

Anne Bloch Østergaard, Group Senior Vice President, Systematic

Læs om INSEAD-toplederprogrammet

Med en uddannelsesmæssig baggrund som advokat arbejdede Anne i Systematics Commerciel and Legal Services i en lang årrække. I 2019 tog karrieren imidlertid en drejning, da hun indtrådte i ledelsen som Group Senior Vice President med ansvaret for Commerciel and Legal Services, som understøtter de mange forretningsområder. I dag har hun ansvaret for en stab på mere end 50 medarbejdere bestående af en række ledere og specialister indenfor blandt andet områderne jura, bid management, compliance, marketing og kommunikation.

– Det har ikke været en nøje planlagt karrierevej, der har ført mig til den position, men jeg har grebet de muligheder, der er opstået. Jeg brænder for at skabe værdi og arbejder for at skabe langsigtede løsninger både for Systematic og vores kunder, siger Anne Bloch Østergaard.

Stærkt fokus på udvikling og uddannelse

Systematic, der har hovedsæde i Aarhus og beskæftiger mere end 1.100 ansatte, arbejder ud fra et stærkt ”employer brand promise”, som går under navnet “Never Stop Developing”.

– Systematic har et stærkt fokus på medarbejdernes trivsel, udvikling og videreuddannelse. Med så samfundskritiske softwareprodukter, som vi leverer til vores kunder, er kvalitet og fokus på nye teknologier vigtigt, og dette kræver kompetente medarbejdere. Derfor investerer vi meget i vores ansatte. Medarbejderudvikling sker både i dagligdagen på job, men også via interne og eksterne uddannelsesprogrammer, fortæller hun.

Virksomhedens fokus på uddannelse og udvikling har naturligvis også haft direkte betydning for Anne selv. Hun valgte nemlig for kort tid siden at deltage i toplederprogrammet Executive Management Programme, der tilbydes i samarbejde med den franske business-skolen INSEAD. Et valg, som også hænger nært sammen med, at virksomheden står overfor en international vækstrejse.

Annes beslutning om at deltage i programmet var drevet af ønsket om at styrke værktøjskassen. Det handler ikke mindst om nye værktøjer og metoder inden for strategi, innovation og forandringsledelse.

– Programmet bød på særdeles kompetente og dygtige undervisere, som var meget inspirerende. Der er tale om et bredt funderet program med mange forskellige temaer, og det har været en god blanding af teoriundervisning, men også med mange cases. Forløbet har givet mig nye perspektiver og viden, som jeg tager med mig videre. Derudover har det også understøttet den personlige rejse, jeg selv er på, hvor jeg har fokus på både at udvikle mig som person og som leder. Overordnet føler jeg, at toplederprogrammet har styrket mig, men også bekræftet mig i ting, vi allerede gør rigtigt, fortæller Anne.

Fagligt indhold i Executive Management Programme INSEAD

Læring giver nye tankemønstre

Ifølge Anne Bloch Østergaard har uddannelsesprogrammet udfordret hendes tankemønstre på flere niveauer.

– Jeg har lært metoder til at tænke anderledes, at bryde med de sædvanlige tankemønstre og udfordre det kendte. En anden ting handler om den strategiske tilgang til forandring. Jeg er blevet udstyret med strategiske modeller og værktøjer til effektiv forandringsledelse, som er afgørende i vores branche, hvor fokus og tilpasningsevne er nøgleelementer. Sidst, men ikke mindst, har jeg oplevet en personlig udvikling som leder, der har gjort mig i stand til at reflektere over og styrke min egen lederstil.

Systematic-chefen er ikke tvivl om, at den nye viden fra toplederprogrammet vil bidrage positivt til den omfattende vækstrejse, som virksomheden står overfor.

– Det er så vigtigt at blive ved med at tilegne sig ny viden og være åben overfor at få input udefra. Dette gælder uanset, hvor du befinder dig i organisationen. Programmet har ikke kun styrket mine faglige kompetencer, men har også udvidet mit netværk og givet mig indsigt i, hvilke udfordringer andre står overfor. Denne bredere forståelse og de nye bekendtskaber er uvurderlige, hvor samarbejde og udveksling af viden på tværs af brancher spiller en afgørende rolle for succes, slutter hun.

Mød underviserne på uddannelsesprogrammet

BESTIL MATERIALE

Her kan du bestille materiale om toplederuddannelsen Executive Management Programme INSEAD

Executive Forum

– Book dit faglige boost nu!

Kunne du tænke dig en løbende faglig vidensindsprøjtning og få ny inspiration til dit lederjob, så vær med i vores Executive Forum.

Executive Forum giver dig ny viden på udvalgte temaer og nye perspektiver og indsigter til brug for udvikling af virksomheden og dit daglige arbejde.

Book dit faglige boost i Executive Forum allerede nu.

Med Executive Forum får du aktuel viden og inspiration fra top-professorer fra de internationalt anerkendte business-skoler, IMD og INSEAD. Forummet giver desuden en enestående mulighed for at sparre med andre ledere og bestyrelsesmedlemmer i et dynamisk og intensivt læringsmiljø – og er dermed grobund for en kontinuerlig udvikling af både ledelsesfaglige og personlige dimensioner.

Køb billet til en eller flere masterclasses her