Passionen bestemmer karrierevejen

Dorthe Krogh Jensens karrierevej har ikke være optegnet og detailplanlagt fra starten. For hende er det at følge en vej, hvor det er passionen, der bestemmer, hvilket skridt som bør være det næste, et vigtigt mantra. Nu sidder hun som VP Global Marketing i et globalt firma og har ansvar for mere end 80 personer i et Marketing og Commercial excellence team.

Dorthe Krogh Jensens uddannelsesmæssige bagage består af en cand.merc. fra Handelshøjskolen i Aarhus. Og som mange andre, var hun usikker på, hvad fremtiden skulle bringe, når hun var færdig. Et foredrag med Jesper Kunde fra Kunde & Co. i regi af Handelshøjskolen gjorde dog fremtiden noget mere gennemsigtig.

– Kunde & Co. er et strategisk marketingbureau, og jeg startede i ulønnet praktik, hvor jeg pendlede mellem Aarhus og København. Da praktikstillingen var afsluttet, blev jeg tilbudt en fast stilling, og jeg forventede at blive der et år eller to, hvorefter jeg skulle finde et job udenfor bureauverdenen. Enden på fortællingen er dog, at jeg endte op med at blive der i ti år – jeg startede i et ulønnet praktikforløb, og sluttede med ansvar for en forretningsdivision. Jeg lærte virkelig meget i disse år med henblik på mange forskellige kunderejser, industrier og virksomhedskulturer, fortæller hun og tilføjer:

– Det er nok kendetegnende for mig, at min karriererejse ikke har været nøje planlagt fra start, men at jeg har fulgt passionen. Jeg har lavet det, jeg brænder for, og været der, hvor jeg kan mærke, at jeg kan gøre en forskel for kunderne og virksomheden.

Toplederprogram i samarbejde med INSEAD

Dorthe Krogh Jensen, VP Global Marketing, EPOS

BESTIL MATERIALE

Her kan du bestille materiale om toplederuddannelsen Executive Management Programme INSEAD

Sporskifte efter ti år

Efter ti år i bureauverdenen – og med spændende strategiske projekter for mange forskellige virksomheder – ønskede hun dog at skifte til en virksomhed, hvor hun selv var ansvarlig for at implementere, optimere og skabe langvarige forretningsresultater.

– Jeg skiftede altså spor og satte mig på den anden side af bordet. Rejsen fortsatte med strategisk marketing som omdrejningspunktet i hhv. Novozymes, Flügger, Danske Bank, Alm Brand og siden maj sidste år som VP i EPOS, forklarer hun.

I dag er hun ansvarlig for et globalt Marketing og Commercial Excellence team i EPOS, hvilket inkluderer 87 kollegaer, der arbejder i mange forskellige tidszoner. EPOS er specialiseret på headsets, speakerphones og videoudstyr til virksomheder og gamere. Total tæller virksomheden rundt regnet 500 medarbejdere på verdensplan.

– EPOS er lidt som en ”opstartsvirksomhed”, som er trukket ud af et etableret selskab, der skiftede ejerskab og navn for to år siden. Det er altså en spændende vækst-case, hvor vi er i færd med at opbygge et nyt brand i markedet. Som leder for andre ledere og specialister i flere forskellige tidszoner, arbejder jeg kontinuerligt med ledelsesdelen, både i fysisk forstand, men også med remote ledelse. Det er vidt forskellige ledelsesstile, man må anlægge, afhængig af situationen, kulturen og naturligvis personen man står overfor, siger hun.

Læs mere om Executive Management Programme

Opdateret læringsrygsæk

Dorthe Krogh Jensen deltog i 2016 i toplederprogrammet Executive Management Programme og i 2019 på strategieksekveringsprogrammet Leading Strategic Change. Begge programmer tilbydes i samarbejde med INSEAD i Frankrig.

– Min baggrund for at deltage på disse uddannelsesprogrammer har i begge tilfælde været et ønske om at få fornyet min viden og få nye perspektiver. Jeg havde efter mange år i erhvervslivet en læringsrygsæk med fra virkeligheden, og det med at ”genbesøge ny viden” var derfor et vigtigt element for mig, fremhæver hun og fortsætter:

– Jeg føler, at jeg kom hjem med en ny ”powerbank”. Et fantastisk netværk, hvor alle var sultne efter at lære og være der for hinanden, sparre indbyrdes og diskutere. Det var nogle meget spændende profiler, der deltog, og vi fulgte hinanden mellem modulerne, men også den dag i dag – seks år efter – har vi et stærkt netværk sammen. Selve følelsen af at træde ind på INSEAD var helt eminent, og kvaliteten på begge programmer var ualmindelig høj.

Læringen fra begge programmer har hun taget med sig videre ind i de daglige ledelsesudfordringer.

– Jeg har løbende brugt læringen fra programmerne i de ledelsesroller, jeg har haft. I alle de virksomheder, jeg har været i, har jeg haft et medansvar for strategien, og uddannelserne har helt klart motiveret mig til at lave forandringer – både med henblik på ledelse, strategi og innovation. Sparringen med ledere fra andre brancher giver mig stor inspiration til at gøre tingene på en ny måde, slutter hun.

Strategieksekveringsprogram på INSEAD

Fortsæt din læring efter endt uddannelse

– deltag i flere årlige undervisningsdage

Executive Forum er et eksklusivt læringsforum for dig, der ønsker at fokusere på og udvikle din ledelsesmæssige og strategiske viden og kompetence.

I Executive Forum får du aktuel og unik viden med henblik på at videreudvikle din leder- og bestyrelsesrolle. Du får inspiration fra professorer fra de internationalt anerkendte business-skoler, IMD og INSEAD, der via fire årlige masterclasses/undervisningsdage giver dig kontinuerlig læring om temaer, der optager virksomheder, ledere og bestyrelser i dag.

Forummet er desuden en enestående mulighed for at bevare kontakten med tidligere deltagere, hvis du har deltaget på et af Scandinavian Executive Institutes uddannelsesprogrammer.

Executive Forum – fortsæt din læring