– Et toplederprogram i verdensklasse

Ny inspiration og et nyt tankesæt er nogle af de positive takeaways, som to af de topledere, der netop har afsluttet Executive Management Programme INSEAD, fremhæver.

Mikael Justesen, der er CEO i TV2 Nord og Ole Skatka Jensen, der er CEO i Auramarine har netop i december afsluttet toplederuddannelsen Executive Management Programme INSEAD. Ifølge dem begge har forløbet givet fornyet inspiration til at arbejde med strategi, innovation og ledelse på et højere niveau.

Inspiration og fordybelse

For Mikael Justesen var det at få rusket op i nogle vaner og tankesæt en vigtig bevæggrund for at vælge at deltage i programmet.

– Jeg havde behov for at få tilført ny inspiration og fordybe mig og så forløbet som en mulighed for at sætte tid af til mig selv. En af mine hovedopgaver i dagligdagen er at se nye muligheder og give inspiration til mine ansatte, så udsigten til at blive inspireret af de ”bedste” inden for ledelses- og strategiområdet, vel at mærke i et komprimeret forløb, spillede en væsentlig rolle for mig, siger Mikael Justesen i TV2 Nord.

For Ole Skatka Jensen, der er topchef i Auramarine, et selskab som arbejder med brændstofbehandlingssystemer inden for shipping- og kraftværksindustrien, var det ligeledes et behov for at blive klædt på til fremtidens udfordringer, der var afgørende for hans deltagelse.

– Vi gennemgår lige pt en del forandringer, og her i januar skal vi til at arbejde med nye strategier, blandt andet i relation til Blue Ocean. Jeg havde derfor et behov for at blive inspireret og få nogle nye værktøjer og idéer at arbejde med i relation til dette forestående strategiarbejde. Desuden er vi en højteknologisk virksomhed, og det er derfor særdeles vigtigt for os at være med på ”beatet”, og i den sammenhæng var det at få nogle nye innovationsværktøjer stillet til rådighed også et vigtigt motiv for mig, siger Ole Skatka Jensen.

Vigtige strategiinput

Ifølge Mikael Justesen har forløbet allerede præget det strategiske arbejde i virksomheden.

– Der er en række helt konkrete ting, der er blevet anderledes i TV2 Nords strategi på grund af dette programforløb. Jeg har fået et bagkatalog og et nyt tankesæt til at løse konkrete problemstillinger, og det har virkelig været godt. Desuden er underviserne og professorerne sindssygt dygtige, virkelig i topklasse. De er meget vidende og har en enorm evne til at formidle denne viden – en kombination som er i intet mindre end verdensklasse, udtaler Justesen.

Ole Skatka Jensen påpeger, at hans forventninger i allerhøjeste grad er blevet indfriet.

– Strategidelen har været et fokusområde for mig, og jeg har fået mange værktøjer, som jeg kan anvende direkte i mit arbejde. Innovationsdelen var også suveræn og har givet mig mange nye input, som gør mig i stand til at arbejde meget mere struktureret med innovation sammen med min ledergruppe. Jeg havde høje forventninger til programmet, idet jeg har en tidligere kollega, som har deltaget. Disse blev absolut indfriet – forløbet har været helt outstanding, og jeg kommer også til at vurdere at deltage i bestyrelsesuddannelsen Executive Board Programme og læringsforummet Executive Forum fremadrettet, fremhæver Auramarine-chefen.

Suverænt netværk

For begge deltagere har også de netværksmæssige aspekter spillet en betydningsfuld rolle.

– Rent netværksmæssigt har dette været helt suverænt. Det sammenhold, vi havde, var eminent og tættere end noget, jeg har oplevet tidligere. Det er ikke bare niveauet på uddannelsen, som er meget højt – det samme gælder for de, der deltager. Så for mig, der sidder i en udenlandsk virksomhed, er det enormt givende også at have etableret et godt og stærkt dansk netværk, slutter Ole Skatka Jensen.

Det er en holdning, som TV2 Nord-chefen kan tilslutte sig.

– Vi kom alle fra meget forskellige virksomheder, både i forhold til branche og størrelse, men ALLE havde noget at bidrage med, og jeg synes, at niveauet på de medstuderende var meget højt. Der er mange, jeg kommer til at holde kontakt med fremover, slutter Mikael Justesen.
Her kan du læse mere om Executive Management Programme INSEAD