International lederuddannelse på INSEAD: For både hjerne og hjerte

35 deltagere har netop afsluttet toplederuddannelsen Executive Management Programme på INSEAD i Frankrig – en oplevelse for både hjerne og hjerte.

Deltagerne afsluttede lige før jul deres ophold, og dermed Modul 3 af Executive Management Programme, en international lederuddannelse på legendariske INSEAD i Fontainebleau i Frankrig. En oplevelse som appellerer til både hjerne og hjerte.

På INSEAD møder man nemlig nogle af de bedste eksperter inden for en lang række business-områder, men også hjertet kan være med: For på INSEAD kan man næsten dufte ”studiestemningen” i form af den enorme mængde kompetence og viden, som gennem de sidste seks årtier er blevet oparbejdet på uddannelsesinstitutionen. Og at INSEAD desuden ligger «midt i skoven» i pittoreske Fontainebleau gør ikke sagen noget dårligere.

Læs mere om INSEAD her.

Bestil materiale om uddannelsen

International lederuddannelse

Internationalt udsyn

– Det var superinspirerende at være på INSEAD. Det, at man går på et uddannelsesprogram, som forløber over en vis tid og virkelig får mulighed for at fordybe sig, er meget givtigt. Man kan godt mærke, at INSEAD emmer af kvalitet. Professorerne holder et særdeles højt niveau og har et internationalt udsyn, som man ikke finder herhjemme, siger Lykke Holmkvist, vicedirektør i A-kassen FTFa.

Hun og Jonas Dahl, der er hospitalsdirektør på Regionshospitalet Randers, et akuthospital med 1.800 medarbejdere og et årligt budget på 1,1 milliard kroner, er to af de 35 deltagere, der netop har afsluttet Executive Management Programme INSEAD.

Jonas Dahl, Hospitalsdirektør, Regionshospitalet Randers

– I min stilling vil man typisk være DJØF’er, men jeg er oprindelig cand.mag. og kom fra den politiske verden og har dermed en lidt utraditionel tilgangsvinkel til mit job. Jeg ønskede derfor et teoretisk indblik i den verden, jeg beskæftiger mig med til daglig – gerne med ledelse, strategi og kommunikation som omdrejningspunkt. Det var imidlertid vigtigt for mig, at det var en praktisk anvendelig og case-baseret uddannelse, hvilket jeg havde hørt var tilfældet, forklarer Jonas Dahl.

For Lykke Holmkvist var det også et ønske om et stærkere fagligt fundament, der var bevæggrunden for at deltage i toplederprogrammet.

– Efter nogle år, hvor mit ansvarsområde gradvist er blevet udvidet, følte jeg et behov for at få nogle flere redskaber i forhold til min ledelsesgerning og forretningsudvikling generelt. Jeg ville gerne hente noget inspiration og nogle nye tendenser og generelt få pudset mine strategiske og ledelsesmæssige kompetencer af. Desuden var det essentielt for mig, at uddannelsesprogrammet foregik i et professionelt og internationalt miljø, noget som INSEAD i allerhøjeste grad kan leve op til, udtaler hun.

Bestil materiale om uddannelsen

Stærkt læringsmiljø

Begge fremhæver det høje niveau på professorerne og de positive aspekter med et nyt og udbytterigt netværk af ligesindede.

Lykke Holmkvist, vicedirektør i A-kassen FTFa.

– Jeg oplevede, at det faglige niveau på underviserne og professorerne var ekstremt højt, men det var også tilfældet for de øvrige deltagere på programmet. De repræsenterer en stor buket af fagfagligheder, og man skal ikke undervurdere, hvor vigtigt det er at få kendskab til og kontakter ind i andre brancher. Det var særdeles spændende og inspirerende at høre om andres udfordringer i forhold til strategi, ledelse og kommunikation – og interessant, at det faktisk ikke er så forskelligt, afhængigt af om man kommer fra en privat eller offentlig virksomhed. Der var en enorm villighed til at lytte til og lære af hinanden, og det giver et rigtigt godt og stærkt læringsmiljø, siger hospitalsdirektøren og Lykke Holmkvist supplerer:

– Jeg har i allerhøjeste grad fået fyldt værktøjskassen op med nogle brugbare redskaber, og jeg har fået sat disse redskaber ind i nogle teoretiske rammer, som har gjort mit faglige fundament betydeligt stærkere. Professorerne er enormt dygtige til at formidle og skære tingene til, så de passer ind i vores virksomheder. På det personlige plan har programmet givet mig en kæmpe inspiration i mit daglige virke, og i forhold til de netværksmæssige aspekter, har det været helt fantastisk. Jeg har fået kontakt til nogle mennesker, jeg kan sparre med på et niveau, som jeg ikke tidligere har haft adgang til – nogle jeg kan ”spejle mig i”, siger Lykke Holmkvist.

Bestil materiale om uddannelsen

Fagligt fremtidsboost med international lederuddannelse

Jonas Dahl føler, at han i høj grad kommer hjem med ny læring i rygsækken, som han umiddelbart kan anvende i sin organisation.

– Jeg har i allerhøjeste grad fået et fagligt boost, som jeg føler, jeg kan bruge i mange år fremover. En af mine keylearnings er helt klart i forhold til ledelseskommunikation, hvor vi havde en fremragende session, der var ”second to none”. Men også læringen omkring innovation og innovativt design samt strategiimplementering har givet mig noget i rygsækken, som jeg kan anvende direkte i mit job. Sidst, men absolut ikke mindst, så er læringen og det fantastiske netværk, jeg har fået sammen med de andre deltagere, eminent. Jeg har kort og godt fået mere, end jeg havde forventet, slutter Jonas Dahl.

Netop det med et ”boost” er et element, som Lykke Holmkvist kan sige sig enig i.

– Jeg har kort fortalt fået et boost og en inspiration til at arbejde på nye måder og tage nye arbejdsmetoder i brug. Jeg er blevet rustet til at være mere innovativ, skabe nye produkter og services for vores kunder, gå nye veje og sætte tingene op i et ”højere gear”. Og så har jeg fået en ”tjekliste”, der gør mig i stand til at vurdere og evaluere de tiltag, vi gør – hvad vi gør rigtigt, og hvad vi måske kan gøre bedre, slutter vicedirektøren i FTFa.

Læs meget mere om Executive Management Programme INSEAD.

Bestil materiale om uddannelsen