INSEAD MBA eller executive-uddannelse?

Skal du vælge en fuld INSEAD MBA eller en mere effektiv executive-uddannelse, når målet er at hente inspiration og opgradere din viden om strategi, ledelse og innovation?

Der er nok mange ledere på C-level (CEO, CFO, CSO, COO etc.), der har prøvet at ligge vågne om natten. Blandt andet med tanker om, horvidt de skal rive 1-2 år ud af kalenderen og satse på en fuldværdig MBA. Eller om en executive-uddannelse ”er nok”.

– Grundlæggende kan man sige, at der ikke er et standardsvar. Det afhænger af den enkelte. Har man et eller to år, hvor man kan dedikere sig 100 procent til en MBA, så er det selvfølgelig fantastisk. Men det er også utroligt vigtigt at være klar over, at en MBA ikke er et kvalitetsstempel i sig selv. Det betyder også, at det allervigtigst er, at man deltager i et program, hvor man bliver inspireret af de allerbedste skoler i verden. Der er en række fordele ved at vælge en executive-uddannelse fra en velrenommeret skole fremfor en MBA fra et mere ”gennemsnitligt” universitetet, siger Steen Buchreitz Jensen, CEO i Scandinavian Executive Institute.

Toplederuddannelse på INSEAD – Executive Management Programme her

Tjekliste af teori

En klassisk MBA eller en INSEAD MBA tager afsæt i et omfattende pensum af teorier, man skal igennem. Derimod er en executive-uddannelse i højere grad baseret på at give deltagerne et nyt mind-set samt nogle praktiske værktøjer og modeller. Ting, de kan tage med hjem og anvendes direkte i arbejdshverdagen.

– Det betyder på ingen måde, at vores executive-uddannelse, Executive Management Programme, ikke også indeholder teoretisk undervisning. Men forskellen består i, at de teorier, som præsenteres, i meget høj grad er teorier som understøtter de praktiske eksempler, som trækkes frem. Det er med andre ord ikke ”teorier for teoriernes skyld”, siger Buchreitz Jensen og fortsætter:

– Og så bør man jo heller ikke glemme at nævne, at executive-uddannelser naturligvis, rent omkostningsmæssigt, er noget mere overkommelige for de fleste. I relation til tidsforbruget, så er en executive-uddannelse også noget nemmere at kapere. Og det gælder både for arbejdskollegerne, chefen og ikke mindst familien.

Jeg plejer at sige, at man – udover de totalt 12 undervisningsdage – skal beregne mellem 10 og 20 timers forberedelse mellem modulerne. Det er en arbejdsbyrde, de fleste kan overkomme. Især hvis de har bestemt sig for at give deres lederkarriere et skub i opadgående retning.

Deltagere på Executive Management Programme-uddannelsen skal ikke afsætte tid til eksempelvis eksamener og afleveringer, som er en naturlig del af en MBA-uddannelse. De får imidlertid et uddannelse-certifikat fra INSEAD, som eksempelvis kan anvendes på CV’et og LinkedIn.

Læs mere om dit udbytte af Executive Management Programme INSEAD

BESTIL MATERIALE

Her kan du bestille materiale om toplederuddannelsen Executive Management Programme INSEAD

Nært netværk

Satser man på en international MBA, fx en INSEAD MBA, må man regne med, at de nye studiekammerater kan komme fra alt fra Kansas og Kiev til Sydamerika og Southampton.

Der er med andre ord en enorm geografisk spredning mellem de deltagere, man træffer. Det betyder imidlertid, at man, når man vender hjem igen, ikke er omgivet af andre ”ligesindede” i hverdagen, der har gennemgået samme uddannelse. Man har måske ”digital” kontakt, men et rent fysisk netværk vil ikke være muligt at opretholde.

Datoer for det næste INSEAD forløb

INSEAD

Fordele ved executive-uddannelse

– En af de store fordele med den executive-uddannelse, vi tilbyder i samarbejde med INSEAD i Frankrig, er, at man kan få det bedste fra begge verdener: Deltagerne, man starter sammen med på det første modul, er alle skandinaver. Og det er de samme deltagere, man tager til INSEAD sammen med på modul 2 og 3. Det betyder, at man får en international toplederuddannelse. Men at det ikke går på bekostning af det miljø og det netværk, man har, når man kommer hjem igen. Desuden kommer INSEAD-professorerne fra mange forskellige lande. Det betyder, at alle har et relativt afslappet forhold til at skulle tale engelsk – alle har ”hver sin accent”. Dermed er der ikke et krav om at være 100 procent perfekt i engelsk, slutter Steen Buchreitz Jensen.

Er du interesseret i at læse om hvad Scandinavian Executive Institute ellers kan tilbyde af executive-uddannelser så klik her.

Se undervisere på INSEAD programmet her