Spencer Harrison

Associate Professor of Organisational Behaviour
Underviser på Leading Strategic Change INSEAD

Deltagerne på Leading Strategic Change, kan glæde sig til at møde Spencer Harrison, som er professor, underviser og forsker inden for hvordan man som leder skaber de perfekte rammer for at mennesker kan arbejde kreativt sammen.

Spencer Harrison er professor i Organisational Behaviour ved INSEAD og underviser på Scandinavian Executive Institutes lederuddannelse Leading Strategic Change 

I sit forskningsarbejde fokuserer Spencer Harrison på hvordan man som leder skaber de perfekte rammer for at mennesker kan arbejde kreativt sammen. Hans arbejde er fokuseret på, hvordan man skaber optimale samarbejdsstrukturer, og ikke mindst hjælper han Fortune 100-virksomheder med at finde ud af, ikke kun hvordan deres medarbejdere bliver dygtigere, men også hvordan virksomhederne kan lære af deres medarbejdere. Harrison har blandt andet gennemført forskningsprojekter i samarbejde med virksomheder som Google, NASA og Black Diamond. 

Hans ekspertise fokuserer på tre områder:  

1) Creating: hvordan hjælper ledere mennesker med at være kreative sammen? Professor Harrison studerer i øjeblikket Grammy-vindende bands, moderne dansere og t-shirt-designere for at se, hvordan dette sker.
2) Koordinering: hvordan arbejder grupper og teams sammen i mønstre, der fører til optimale resultater? Han undersøger, hvordan enkeltpersoner kan overleve en flyulykke, mennesker, der er utrolig lidenskabelige deres arbejde (klatrere og arkitekter), og hvordan netværk af virkelig smarte mennesker, der flyver raketter, finder ud af, hvordan mennesker kan leve på Mars.
3) Connecting: hvordan forbindes folk med de organisationer, de arbejder for? Han arbejder med Fortune 100-firmaer for at finde ud af, hvordan nyansatte bedre kan tilpasse sig deres arbejde, men også hvordan disse virksomheder rent faktisk kan lære af deres nye medarbejdere. 

Professor Harrisons forskning er anerkendt af det akademiske samfund og han har fået adskillige priser. Hans forskningsresultater er blevet offentliggjort i anerkendte tidsskrifter herunder Academy of Management Journal, Organization Science, Journal of Applied Psychology og Journal of Management. 

Professor Harrison er formand foafdelingen for Managerial and Organizational Cognition  Academy of Management. Han er medstifter af kreativitetssamarbejdet Creativity Collaboratorium, en arbejdsgruppe af verdens mest citerede kreativitetsforskere. Han arbejder i redaktionerne for Academy of Management Journal og Academy of Management Discoveries. 

Professor Harrison har gennemført forskningsprojekter med Google, NASA og Black Diamond. 

Tilbage til undervisere – INSEAD

INSEAD Professor, Spencer Harisson

Helle Skov

Retail Director, Q8

Det var første gang, Leading Strategic Change løb af stablen, og jeg synes virkelig, at programmet ramte godt. Der var et godt niveau på underviserne, og jeg synes især at det var spændende og relevant, at programmet også havde en humanistisk tilgangsvinkel. Undervisningen var delt op i en strategi- og en ledelsesdel, og efterfølgende blev det hele koblet sammen i simuleringsøvelser og cases, som var både relevante og inspirerende. Professorerne var dygtige, og de formåede at få hele gruppen af meget kompetente deltagere til at interagere og diskutere, hvilket resulterede i nogle virkelig gode ping-pong-dialoger, udtaler Helle Skov.

Hun føler i allerhøjeste grad, at hun vender hjem med nye værktøjer og indspark til, hvordan man får folk med ”ombord” i en forandringsproces – og får forskellige mennesker på tværs af virksomheden til at samarbejde hen mod et fælles mål.