Ledelse – frem for alt en personlig kompetence

Det er ganske populært at beskæftige sig med ledelse. Der skrives mange bøger om emnet, og der er mange mennesker, der har holdninger til, hvad det vigtigste er inden for ledelse.

Handler det om at skabe værdi, strategi, vise vej eller er en leders udfordring mere relationel? Hos Scandinavian Executive Institute arbejder vi med ledelse i praksis, og vi har haft mange ledere gennem hænderne. Her kan du læse mere om vores tilgang til ledelse og vores belæg for at mene det, vi gør.

Af Scandinavian Executive Institute

Der har altid været ledelse

Selvom det er meget moderne at beskæftige sig med ledelse, betyder det ikke, at det er et nyt fænomen. Hulemænd havde brug for en, der traf beslutninger, og i dyrenes verden er begrebet alfahan eviggyldigt. Med udviklingen af det globale, komplekse marked, vi ser i dag, er udfordringerne for ledere blevet mere uigennemsigtige, og behovet for teoretiske overvejelser om ledelse steget.

Aldrig har der været så mange platforme, så mange medier, så mange muligheder for innovation, så mange konkurrenter, så mange købedygtige kundegrupper og så megen potentiel økonomisk ustabilitet. Alt dette stiller store krav til virksomheders omstillingsparathed og ledernes kompetencer.

Fra management til ledelse

På grund af alle disse udfordringer på et marked, der er komplekst og mangetydigt, er ledelse i dag i højere grad en personlig egenskab. Dengang, der var fokus på økonomi og salg, hvor lederen stod i en lagerhal på en fabrik og holdt øje med, at varerne blev produceret tilfredsstillende, var lederen mere en manager og en administrator end en egentlig leder. Ledelse i dag stiller nye krav. Ledelse handler om meget mere en mersalg og om at kontrollere, at samlebåndsarbejdet fungerer.

At gøre de rigtige ting

Skiftet fra management til egentlig ledelse medfører, at lederen skal tænke på nye måder. Man gik fra at tænke ledelse som det, at gøre tingene rigtigt, til det, at gøre de rigtige ting (vendingen her er fra Wikipedia, men det passer perfekt i vores ledelsetænkning). Ledelse er ikke længere produktion, men i meget højere grad strategi, vision, relation, værdier og kommunikation. Det kræver personlig ledelse.

BESTIL MATERIALE

Her kan du bestille materiale om toplederuddannelsen Executive Management Programme INSEAD

Scandinavian Executive Institutes baggrund for ledelsesarbejde

Vi kender mange ledere. Siden 2007 har en lang række ledere været igennem vores 3 uddannelser. Vi har endda udvidet og skiftet navn, fordi vi oplevede, at hele Skandinavien var vores legeplads. Og vores ledere er tilfredse. Vi samarbejder og videndeler med INSEAD, som er en af verdens førende business schools. Vi mener derfor, at vi kender til den moderne leder og de udfordringer, der er i at påtage sig lederskabet i en moderne virksomhed.

Vi har skræddersyet vores uddannelser til netop at forholde sig til og forsøge at give værktøjer til at tøjle de nye udfordringer for lederne. Ledelse i praksis er personlig ledelse, og lederen må hele tiden være klar til at udvikle sig for at kunne udvikle virksomheden.

Bliv en bedre leder med Executive Management Programme INSEAD

Lederskab er en personlig kompetence

Vi mener, at det er en personlig kompetence at være en god leder. Heldigvis betyder det ikke, at du enten er født til at være leder eller ej. De personlige kompetencer kommer med målrettet, personlig udvikling. Noget af det vigtigste, vi kan give de studerende på vores uddannelser, er den personlige udvikling som leder. Ledelse i dag kræver personligt engagement og personlig investering. Vi mener, at ledelse først og fremmest handler om personlig udvikling.

Som leder skal du have integritet, ellers vil hverken medarbejdere, kunder, samarbejdspartnere eller interessenter følge dig. Integritet kommer med troværdighed, med forståelse af din rolle som leder og med gode værktøjer og god kommunikation.

Toplederuddannelse – Executive Management Programme INSEAD

Personligt lederskab kræver praktiske værktøjer

Ledelse i praksis kan man hverken planlægge særlig nøje eller forudse særlig præcist. Det er mennesker, det handler om, og når det kommer til mennesker og markeder, kan alt ske. Derfor gælder det om som leder at have de personlige, praktiske kompetencer og de teoretiske forudsætninger for at holde hovedet koldt og kunne analysere situationer og fremtiden.

Der findes en lang række værktøjer og redskaber, du kan bruge i din praktiske ledelse. Det gør det nemmere for dig at navigere og handle. Vi har sammen med vores samarbejdspartnere valgt de bedste til dig, hvis du vælger en af vores lederuddannelser. Med de rette værktøjer vil du lettere kunne se problemerne oppefra og samtidig finde løsningerne, vejene og strategierne, der virker, og som optimerer din virksomhed.

Få input udefra

Den komplekse lederrolle i dag kræver udvikling, og vi står klar til at hjælpe. Vi ved, at du selv kan nå langt i din udvikling, men vi ved også, at du kan nå endnu længere med inputs udefra. Både fordi du her får de værktøjer, du har brug for, men du får også et netværk, der kan give dig et blik på dig selv udefra. Det er værdifuldt i din udviklingsproces som leder.

Du kan læse mere om vores uddannelser her, og find flere informationer om vores samarbejdspartner INSEAD her.