”At forandre mennesker og kulturer er svært”

Strategieksekveringsprogrammet Leading Strategic Change INSEAD har givet Mette Cordt, nordisk HR-direktør i Konica Minolta, endnu større viden om, hvordan man leder og implementerer tunge transformationsprojekter.

Mette Cordt har haft en lang og omfattende karriere inden for HR-fagområdet og er i dag nordisk HR-direktør i Konica Minolta.

Mette Cordt, nordisk HR-direktør, Konica Minolta

INSEAD-uddannelse på ønskelisten

HR-direktørens opgaver har gennem tiderne spændt vidt og bredt, hvilket også har indbefattet ansvar for en række transformationsprojekter. Netop interessen og involveringen i disse forandringsprojekter var en af bevæggrundene for, at hun valgte at deltage i strategieksekveringsprogrammet Leading Strategic Change på INSEAD efteråret 2021.

– Programmet var relevant for mig, idet jeg har ledet og haft ansvar for forskellige nordiske projekter – jeg har reelt været i ”forandringsmode” i mange år. Jeg har gået på forskellige kurser og opsnappet viden undervejs, men har også erkendt, at det med at skabe forandring i en organisation og få både menneskene og kulturen til at skifte retning, er vanskeligt. Jeg havde med andre ord en trang til at få input og inspiration med henblik på at nå op på ”næste niveau”. Dernæst har jeg i mange år haft en ambition om at komme en tur til INSEAD – for at mærke hele miljøet og stifte bekendtskab med de dygtige professorer, som underviser der, udtaler hun og fortsætter:

– De to professorer på Leading Strategic Change var superdygtige – på hver deres måde, og det gav en rigtig fin balance. Det var godt at få en ”brush up” på den teoretiske viden fra professorer, der i særdeleshed har videnskabeligt belæg for det, de underviser i. Og så var jeg meget begejstret for de cases, vi blev præsenteret for, hvor vi arbejdede med forskellige scenarier og konsekvenser. Casene fulgte virkelig godt op på den teoretiske viden, vi var blevet præsenteret for, og koblede den teoretiske ramme med den praktiske. Det var der meget læring i.

BESTIL MATERIALE

Her kan du bestille materiale om toplederuddannelsen Leading Strategic Change INSEAD

Lokalt – og internationalt

Mette Cordt beskriver det som givende og inspirerende at træffe ”ligesindede” fra forskellige brancher og virksomheder, der sidder med samme udfordringer og problemstillinger som hende selv. Og derigennem få andres input til, hvordan man kan lykkes endnu bedre med sine transformationsprojekter.

– Før jeg tog afsted, var jeg lidt i tvivl om, hvorvidt det var et rigtigt valg at tage til INSEAD med en dansk gruppe. Men skepsissen blev virkelig gjort til skamme. Det var så absolut en fordel at være der med en dansk gruppe, man kommer tæt på, kombineret med det internationale læringsmiljø. Samspillet mellem det lokale og det internationale spiller virkelig godt.

Tre helt konkrete læringer fra strategieksekveringsprogrammet var af stor relevans for HR-direktøren i Konica Minolta.

– For det første var det spændende at beskæftige sig med de skjulte barrierer i organisationen. Det med at man, selv om man nøje efterlever opskriften i lærebogen, stadig får problemer med implementeringen – og hvordan man håndterer disse problemer. Dernæst var det yderst relevant at blive udfordret i forhold til at bringe forskelligheder i spil, når man arbejder med forandringsprojekter. At man er forsigtig med at bekræfte hinanden og gå ind i en selvforstærkende sfære. Spørg hellere en, der er uenig med dig – fremfor en, der mener det samme. Afslutningsvis var det nyttigt at få viden om hvor vigtigt det er at kommunikere godt og tydeligt, før man ”trykker på startknappen” til store forandringsprojekter, fremhæver hun, før hun afslutter:

– Disse vigtige læringer har uden tvivl givet mig en stor ballast, både i forhold til eksisterende projekter jeg står midt i, men også ved at udfordret mit tankesæt i relation til at gøre tingene lidt anderledes, når jeg driver forandringsprojekter fremadrettet.

Fortsæt din læring efter endt uddannelse

– deltag i flere årlige undervisningsdage

Executive Forum er et eksklusivt læringsforum for dig, der ønsker at fokusere på og udvikle din ledelsesmæssige og strategiske viden og kompetence.

I Executive Forum får du aktuel og unik viden med henblik på at videreudvikle din leder- og bestyrelsesrolle. Du får inspiration fra professorer fra de internationalt anerkendte business-skoler, IMD og INSEAD, der via fire årlige masterclasses/undervisningsdage giver dig kontinuerlig læring om temaer, der optager virksomheder, ledere og bestyrelser i dag.

Forummet er desuden en enestående mulighed for at bevare kontakten med tidligere deltagere, hvis du har deltaget på et af Scandinavian Executive Institutes uddannelsesprogrammer.

Executive Forum – fortsæt din læring