Pressemeddelelse: Hvad kan dansk erhvervsliv lære af Kina?

Erhvervslivet i den vestlige verden kan lære meget af kinesiske virksomheders arbejde med innovation, mener strategiprofessor Mark Greeven fra den schweiziske business school IMD. Han taler på Executive Forum den 21. november arrangeret af Scandinavian Executive Institute

Innovation handler om andet og mere end at få ”skøre ideer” og lade sig inspirere af iværksættervirksomheder fra Silicon Valley. I stedet bør virksomheder i Danmark og resten af den vestlige verden rette blikket mod Østen og især Kina, hvor der er god og særdeles anvendelig inspiration at finde i måden at arbejde med innovation på.

Det mener professor i innovation og strategi Mark Greeven fra den anerkendte schweiziske business school IMD. Torsdag den 21. november kommer Mark Greeven til Hindsgavl Slot ved Middelfart og taler på et Executive Forum. Bag arrangementet står Scandinavian Executive Institute.

– Jeg har identificeret seks typiske måder, som kinesiske iværksættere arbejder med innovation. Noget af det, som er kendetegnende, er, at mens vi i Vesten er vant til at arbejde meget produktcentreret og leder efter unikke markedsmuligheder, er den kinesiske fremgangsmåde meget kundecentreret og baseret på økosystemer frem for opbygning i siloer. De kinesiske innovatører sværmer omkring allerede beviste forretningsmuligheder og skubber grænserne for teknologi alt efter, hvad kunderne ønsker, siger Mark Greeven forud for arrangementet.

Tilmelding masterclass

Mark Greeven

Mark Greeven, professor IMD

Han vil delagtiggøre de deltagende ledere fra hele Danmark i det, han kalder ”innovationsparadokset”. Det handler om, hvordan man som virksomhed fremmer innovation selv i turbulente tider.

– Arrangementet bidrager med ny inspiration til arbejdet med virksomhedens strategiske position i turbulente tider. Spørgsmålet er, hvad der skal til for at innovere i turbulente tider, siger Mark Greeven.

IMD-professoren er på Financial Times´ ”Thinkers50 Radar list” over næste generation af ledelseseksperter og har 10 års erfaring inden for forskning, undervisning og rådgivning i Kina. CEO på Scandinavian Executive Institute Steen Buchreitz Jensen er stolt af, at det er lykkedes at få så stor en kapacitet til Danmark.

– Mark Greeven har en enormt stærk indsigt i, hvad der sker i Kina og Østen på tærsklen til 2020, og det glæder mig meget, at det er lykkedes at få Mark Greeven til at komme til Danmark til dette arrangement – forhåbentlig til stort udbytte og stor inspiration fra de mange tilmeldte erhvervsledere, siger Steen Buchreitz Jensen.

Mødet på Hindsgavl Slot er dette års sidste Executive Forum. Rækken af arrangementer fortsætter i 2020.