Toplederuddannelse med fokus på strategi

For kort tid siden afsluttede HR-direktør i Dovista, Morten Vehl Revsbeck, toplederprogrammet Executive Management Programme INSEAD i regi af Scandinavian Executive Institute. En uddannelse, han beskriver som en både positiv, professionel og personlig rejse – og som på ingen måde er slut endnu.

Morten Vehl Revsbeck er Change, HR & Communication Director i Dovista, en gruppe af vinduesfabrikanter og vinduessalgsorganisationer, hvor de mest velkendte brands er VELFAC og Rationel, har netop afsluttet toplederuddannelsen Executive Management Programme INSEAD. Han er en del af direktionen i Dovista og har også i en periode fungeret som administrerende direktør i Rationel. I hans nuværende position som HR-direktør er en af hans helt centrale arbejdsopgaver at udvikle og udforme strategier i samarbejde med topledelsen.

Læs mere om Executive Management Programme INSEAD

Toplederuddannelse med fokus på strategi

Toplederuddannelse med fokus på strategi

– Min bevæggrund for at påbegynde et toplederprogram var en ”håndslag” med min chef om, at jeg ønskede en endnu dybere indsigt i strategiens verden. Der var frit valg på ”øverste hylde”, også i forhold til MBA-uddannelser, men efter at have konsulteret nogle headhuntere, som kender branchen godt, blev jeg anbefalet at finde et program fra INSEAD eller IMD. Herigennem stiftede jeg bekendtskab med Executive Management Programme INSEAD fra Scandinavian Executive Institute, og mine kontakter bekræftede mig i, at dette repræsenterede et program, der i allerhøjeste grad kunne fungere som en fremtidig døråbner – både set i lyset af programmets faglige indhold og business-skolens renommé, fortæller Morten Vehl Revsbeck og fortsætter:

– Netop treenigheden af innovation, strategi og ledelse gjorde, at programmet føltes helt rigtig for mig. Jeg ønskede et program, der kunne berede mig på at komme mere ud i salgskæden og tage ansvar på toplederniveau. Her har det i særdeleshed været de strategiske værktøjer, jeg kan anvende på det niveau, der har været betydningsfulde for mig.

Super indflyvning

Læringen og inspirationen fra programmet har sat en ny standard for, hvordan HR-direktøren arbejder med strategi i sit daglige arbejde.

– Jeg har fået nogle helt konkrete værktøjer i kassen, som jeg kan hænge mange ting op på, og jeg har lært nye metoder til at kommunikere strategien på. For eksempel hvordan man får strategien til at bundfælde sig ned i organisationen, og hvordan man får involveret medarbejderne. Det er helt klart med mig i dagligdagen nu og vil være vigtigt i forhold til, hvordan jeg kommer til at arbejde med strategi i et større strategiprojekt, som vi er i færd med at søsætte i Dovista, siger han og supplerer:

– Dagene i Kolding på det første modul gav en super ”indflyvning”, som var en rigtig god forberedelse til modulerne på INSEAD i Frankrig. Alt var virkelig professionelt lagt op: Underviserne var stærke med en høj grad af professionalitet, de var gode facilitatorer og omgivelserne var ideelle med henblik på at lære. Jeg kan nok allerbedst beskrive forløbet som en rejse, der i særdeleshed har flyttet mig på det personlig plan.

Plus på netværkskontoen

Som en del af toplederprogrammet skulle deltagerne mellem modul 2 og 3 indgå i en projektgruppe, der arbejdede sammen om en praktisk projektopgave med udgangspunkt i en konkret case fra en af gruppemedlemmernes virksomheder.

– I dette projektarbejde møder man en række dedikerede mennesker med fælles interesser, men med vidt forskellige baggrunde. Case-samarbejdet flyttede os enormt, og det var både sjovt og meget udbytterigt. Vi var alle enige om, at vi ville være meget seriøse omkring opgaven, både for vores egen skyld og for Danpos skyld, og derfor lagde vi også meget energi og ressourcer ned i opgaven og blev belønnet med en særdeles interessant læringsrejse, påpeger Morten Revsbeck.

Læs mere om projektsamarbejdet, hvor fødevarevirksomheden Danpo fik kickstartet sit asiatiske eksporteventyr.

– Vi bestemte os blandt andet for, at vi skulle teste ”alle” de teorier og processer, vi havde stiftet bekendtskab med på modul 1 og 2 – vi ville prøve det hele og ”lege med tingene”. Hele samarbejdet og sammenholdet os imellem har uden nogen tvivl givet mig enormt meget på netværkskontoen, både i professionel og privat henseende. Det, jeg har puttet ind på kontoen, er kommet tifoldig tilbage. Executive Management Programme har været et startskuddet på noget meget større, har givet mig en retning og tændt en ild, som stadig brænder, men det er slet ikke en afsluttet proces – den fortsætter, slutter HR-direktøren i Dovista.

Programindholdet på Executive Management Programme INSEAD

BESTIL MATERIALE

Her kan du bestille materiale om toplederuddannelsen Executive Management Programme INSEAD