Masterclass med INSEAD-professor Ville Satopää:

Ekstra pladser til nyeste viden om strategisk anvendelse af AI

Vi havde faktisk udsolgt, men har skaffet nogle få ekstra pladser til vores masterclass med INSEAD-professor Ville Satopää den 30. maj i København.

Der er ”run” på billetterne til vores masterclass med INSEAD-professor Ville Satopää. Det kan vi godt forstå, for han griber fat i den seneste udvikling og de nyeste fremskridt inden for kunstig intelligens. Et fagområde, der undergår en kontinuerlig og hastig udvikling.

INSEAD-professor Ville Satopää

– Hver gang, jeg underviser i emnet, er undervisningsmaterialet lidt anderledes end sidste gang. Tingene ændrer sig meget hurtigt inden for dette fagområde, siger Ville Satopää og fortsætter:

– Når det er sagt, så er formålet med denne endags-masterclass at give deltagerne en forståelse for vigtigheden af data og de transformerende teknologier, der udgør kunstig intelligens. Vi kommer især til at undersøge, hvordan AI lærer og tænker om verden.

En stor del af AI-teknologien er drevet af såkaldt ”dyb læring”, der også er kendt som ”neurale netværksarkitekturer”. For eksempel er den meget berømte ChatGPT et neuralt netværk.

– Vi kommer til at gå i dybden med denne arkitektur og se på, hvordan det hele fungerer. Det vil gøre deltagerne i stand til at vurdere, hvordan og hvornår man bør anvende kunstig intelligens. Herunder også en forståelse for de vigtigste styrker og begrænsninger ved AI, fortæller INSEAD-professoren.

Skal du have en af de sidste billetter? Tilmeld dig her

Forståelse og samarbejde om AI er essentielt

Masterclassen henvender sig til ledere, topledere og bestyrelsesfolk, der ønsker viden og inspiration til at navigere i de omfattende muligheder, som AI-teknologierne byder på. Det er imidlertid ikke nødvendigt, at man har meget forhåndsviden om fagområdet.

– Datateknologi er en holdsport, og for at opnå succes med AI-implementeringer, er det helt essentielt, at ledere er i stand til at samarbejde med AI-specialister. Et af hovedformålene med masterclassen er at give deltagerne indsigt i typisk terminologi og begreber, som kan hjælpe dem med at kommunikere med virksomhedens tekniske eksperter. Et andet mål er at afmystificere AI, så lederne bliver bedre til at identificere, hvordan de potentielt kan anvende AI i deres egen forretning.

Ville Satopää fremhæver tre vigtige læringer og refleksioner, som deltagerne kan forvente at få med hjem fra masterclassen:

Ville Satopää

Ville Satopää er professor i teknologi og driftsledelse på INSEAD og har blandt andet en ph.d.-grad i statistik fra Wharton School på University of Pennsylvania. Hans forskning og undervisning er centreret omkring anvendelsen af ”Bayesian statistics” med henblik på at udforske forskellige områder inden for prognoser, modellering af crowdsourcede forudsigelser, kombinering og evaluering af forskellige forudsigelser samt informationsindhentning. Et fagområde, der i høj grad er præget af anvendelsen af AI.

  • At kunstig intelligens er ikke bedre end den data, den baserer sig på.
  • At brugen av AI bør betragtes som en «holdsport» og kræver et nært samarbejde mellem AI-eksperter og de ledere, der skal tage vigtige AI-beslutninger.
  • At AI lærer regler og mønstre baseret på store mænger tidligere data og derfor fungerer godt i det omfang, at disse regler tillader dem at fortsætte med at træffe gode beslutninger i fremtiden. Men her er det interessant at spørge sig selv og reflektere over følgende: Hvis en enhed opererer udelukkende ved at følge en række forudbestemte regler, er den så reelt intelligent? Tænker den? Har den en samvittighed?

– Virksomheder er altid på jagt efter nye måder at innovere på. AI tilbyder en teknologi, der kan øge innovationsevnen, men man bør aldrig springe på bølgen, bare fordi andre gør det. Det bør have nogle helt klare forretningsmæssige begrundelser, og derfor et det særdeles vigtigt, at ledere forstår hvordan teknologien fungerer, og hvad som er dens styrker og begrænsninger. Det er disse vigtige forhold og spørgsmål, som masterclassen i København kan være med til at belyse og besvare, slutter Ville Satopää.

Tilmeld dig masterclassen her

Executive Forum

– Book dit faglige boost nu!

Kunne du tænke dig en løbende faglig vidensindsprøjtning og få ny inspiration til dit lederjob, så vær med i vores Executive Forum.

Executive Forum giver dig ny viden på udvalgte temaer og nye perspektiver og indsigter til brug for udvikling af virksomheden og dit daglige arbejde.

Book dit faglige boost i Executive Forum allerede nu.

Med Executive Forum får du aktuel viden og inspiration fra top-professorer fra den internationalt anerkendte business-skole, INSEAD. Forummet giver desuden en enestående mulighed for at sparre med andre ledere og bestyrelsesmedlemmer i et dynamisk og intensivt læringsmiljø – og er dermed grobund for en kontinuerlig udvikling af både ledelsesfaglige og personlige dimensioner.

Executive Forum – se programmet