En international karriererejse af dimensioner

Lars Rudkjøbing, Chief Business Development Officer i ScanCom International, har været på en formidabel karriererejse og har sideløbende opnået et Certificate in Global Management fra INSEAD.

Når vi interviewer Lars Rudkjøbing, er det med en tidsforskel på seks timer (og en temperaturforskel på ikke mindre end 30 grader) – han sidder nemlig for tiden i Vietnam. En baggrund inden for handel og logistik førte ham for 17 år siden til ScanCom International, hvilket blev startskuddet på en særdeles international karriere.

Jobrejse på seks forskellige lokationer

ScanCom International er en førende global aktør inden for havemøbel-produktion og med ambitiøse mål om at levere innovation og ekspertise uden at gå på kompromis visionen om “At drive forretning på den rigtige måde” – blandt andet i relation til bæredygtighed og miljøhensyn. Koncernen, der har hovedkontor i Danmark, har en omsætning på 1,3 mia. samt rundt regnet 5.000 ansatte over hele verden, hvoraf en stor del befinder sig på produktionsenheder i Vietnam, Brasilien og Indonesien samt på salgskontorer i Storbritannien, Danmark, Tyskland, Spanien og USA.

– Jeg påbegyndte min rejse med ScanCom for 17 år siden, hvor jeg startede ud med at have salgsansvar for den danske del af organisationen. Sidenhen har jeg ”skiftet job” internt hvert 3.-4. år, og i løbet af hele perioden har jeg skiftet lokation seks gange. To gange har jeg været i Danmark, en gang i Spanien og tre gange i Vietnam – hvor jeg også nu er lokaliseret. Det har været en stor gevinst for min karriere, da jeg gradvis har fået mere og mere ansvar hver gang. Nu er jeg Chief Business Development Officer og ansvarlig for hele koncernens forretningsudvikling og kommercielle division samt medlem af selskabets Global Management Group. Som familie har vi været meget mobile – dette er en fælles rejse for både mig selv, min søn og min kone, der også har en karriere her i Vietnam, fortæller Lars Rudkjøbing.

Toplederprogram på INSEAD
Certificate in Global Management

Lars Rudkjøbing, Chief Business Development Officer i ScanCom International

BESTIL MATERIALE

Her kan du bestille materiale om toplederuddannelsen Executive Management Programme INSEAD

Global Management Certificate – en perlerække af executive-programmer

Lars Rudkjøbing har netop afsluttet en årelang uddannelsesrejse i regi af INSEAD med et såkaldt Certificate in Global Management. Uddannelsen blev kickstartet i 2014 med deltagelse i Executive Management Programme INSEAD, og over de forløbne år har han etapevis bygget ovenpå med en række executive-programmer på INSEAD, som altså tilsammen udgør Certificate in Global Management.

– Baggrunden for at starte denne læringsrejse inden for ledelsesområdet, i første omgang med Executive Management Programme, handlede om, at jeg var et sted i min karriere, hvor jeg havde behov for at videreuddanne mig og få nogle værktøjer på plads. Forløbet var fantastisk og gav blod på tanden med henblik på at lære endnu mere og bygge ovenpå det første program, fortæller Lars Rudkjøbing og fortsætter:

– Efterfølgende sonderede jeg markedet i forhold til, hvilken business-skole, jeg skulle vælge videre – og hvor jeg havde forventning om, at jeg ville blive udfordret mest. Valget faldt på INSEADs Certificate in Global Management, hvor jeg kunne bygge videre på læringen med emner inden for strategisk lederskab, internationalt lederskab og organisatorisk transformation. Alle områder, det har været særdeles essentielle i relation til de udfordringer og muligheder, jeg har haft i ScanCom.

Executive Management Programme – en del af et Certificate in Global Management

Et karrieremæssigt kvantespring

Lars Rudkjøbing beskriver hele forløbet som en særdeles vigtig læringsrejse, der har modnet ham på både det personlige og professionelle plan.

– Jeg er blevet udfordret menneskeligt og intellektuelt både via undervisningen, nye værktøjer og det netværk af rigtig mange dygtige og kompetente mennesker, jeg har mødt på programmerne – og det hele er bragt i spil i forhold ScanCom. Essensen er netop, at man får sammensat et forløb, der passer til den specifikke situation og virkelighed, man befinder sig i. Jeg er blevet rustet til at håndtere ledelsesmæssige situationer og forandringer, som jeg ellers ikke ville have været i stand til. Der er ikke tvivl om, at forløbet har givet mig en ballast og et kvantespring og er direkte medvirkende til, hvor jeg er i dag, siger han før han afslutter:

– Noget af det, jeg virkelig har bidt mærke i med INSEAD-forløbene, er den relation, professorerne formår at skabe til virkelige situationer. Man får nogle input, der er direkte anvendelige i forhold til egen jobsituation. Når man bliver ældre, er man generelt mindre modtagelig for læring, da man er forudindtaget, og det er et af de forhold som underviserne er særdeles dygtige til at udfordre. Kort fortalt udgør de sidste syv år en helt unik forandringsrejse, som jeg er dybt taknemmeligt for.

Toplederprogram på INSEAD

Executive Forum – Masterclass om innovation
– Få større innovativ kapital i virksomheden

Nathan Furr – INSEAD Professor samt international anerkendt forsker og prisvindende forfatter inden for innovation og strategi.

Nathan Furr er international prisvindende forfatter til en lang række bøger om innovation, senest ”Innovation Capital: How to Compete – and Win – Like the World’s Most Innovative Leaders”. I masterclassen giver han et spændende indblik i, hvordan vi som ledere kan blive endnu bedre til at skabe innovation i vores virksomheder. Og ikke mindst: hvad vi kan lære fra de allerbedste innovationsledere i verden.

Ifølge Nathan Furr er de bedste innovationsledere nemlig særligt bevidste om, at kreativitet ikke er nok i sig selv. Deres succes er ikke blot baseret på gode idéer, men på at de både har visionerne, omdømmet og netværket til at vinde den opbakning, der er nødvendig for at kommercialisere idéerne. Netop denne egenskab kaldes ”innovationskapital” – og det er altså en faktor, der er vigtigere for innovationsevnen end selve kreativiteten.

Baseret på flere tiårs forskning og erfaring inden for fagområdet, vil professor Furr give deltagerne viden og inspiration til, hvordan de opbygger et innovativt omdømme, hvilke teknikker de kan bruge for at forstærke deres innovationskapital og hvordan de opnår andres opmærksomhed og støtte i forhold til nye idéer og projekter. Afslutningsvis vil han give indblik i, hvad det betyder at praktisere et visionært lederskab, og hvordan man i praksis udøver dette.

Læs mere om Masterclassen her og tilmeld dig