Nyt perspektiv på lederrollen

35 danske og norske ledere har gennemført Scandinavian Executive Institutes uddannelse i ledelse, Leadership Acceleration Programme IMD. De vendte tilbage til deres virksomheder med en lidt ‘tungere’ værktøjskasse, end de drog afsted med.

Lasse Østergaard Nielsen, der er Key Account Manager hos Bladt Industries, afsluttede for et par år siden Leadership Acceleration Programme IMD. Det samme er tilfældet for Søren Bomholt Rasmussen, der er Managing Director i Danish Wind Export Association (DWEA), en forening der laver eksportfremme for vindindustrien.

Begge er en del af gruppen på totalt 35 danske og norske deltagere, der tidligere kunne tilføje Scandinavian Executive Institutes uddannelse i ledelse, Leadership Acceleration Programme IMD, til sine CV’er.

Uddannelse i ledelse giver frisk værktøjskasse

uddannelse i ledelse– Jeg har været salgschef i cirka ti år og har undervejs deltaget i en række salgslederkurser, men havde behov for en lederuddannelse på et højere niveau, uden at det skulle blive lige så omfattende som en fuld MBA. Jeg havde kort og godt et behov for at opdatere min værktøjskasse og blive inspireret af nogle dygtige undervisere, forklarer Lasse Østergaard Nielsen.

For Søren Bomholt Rasmussen var det ligeledes et ønske om og et behov for at få en faglig opdatering, som motiverede ham til at deltage i programmet.

– Jeg er af den klassiske type, der har gået på handelsskolen, været i lære som speditør og efterfølgende arbejdet mig op. Nu sidder jeg i en direktørstilling, med stort ansvar og et budget, og jeg følte, at jeg manglede noget i værktøjskassen. Da jeg blev præsenteret for Leadership Acceleration Programme, lød det lige præcis som noget, der kunne løfte mig, fortæller Rasmussen.

Harmoni med teori

Scandinavian Executive Institute samarbejder med Schweiziske IMD (International Institute for Management Development), som siden 2008 har toppet Financial Times liste over globale toplederuddannelser. Tanken hos IMD er, at uddannelse i ledelse skal kombinere teori med praktisk erfaring. Tilgangen er problemløsende, og studierne er baseret på cases og situationer, der er genkendelige i en leders hverdag. Og det er et element, som Lasse Østergaard Nielsen godt kan nikke genkendende til.

Ambitiøst niveau

– IMD emmer af netop den kvalitet, jeg eftersøgte. Jeg vidste, at IMD har godt renomme, og med det professionelle undervisningsmiljø, jeg oplevede dernede, så lever de virkelig op til dette, siger Roblon-salgschefen og fortsætter:

– Niveauet er passende højt og ambitiøst, og det gælder både i forhold til forløbet i ugerne op til IMD og forløbet på selve IMD. Man kommer godt ud over sin komfortzone, uden at det bliver for meget. Og så er professorerne og underviserne, både i Schweiz og Kolding, virkelig gode til at formidle budskaber og trække tråde ud til erhvervslivet med praktiske cases, som gør det hele meget mere interessant. Det er ikke teori for teoriens skyld, men en god kombination som gør, at man kan anvende tingene i praksis, siger han.

Det er et udsagn, som Søren Rasmussen i DWEA kan sige sig enig i.

Teori møntet på din hverdag

– Niveauet gennem hele programmet har virkelig været godt. Noget af det, der tiltaler mig, er, at du bliver præsenteret for noget teori. Men at det bliver gjort meget ”hands on” i forhold til din egen virksomhed og din egen person. Det er direkte møntet på din egen hverdag. Jeg fik virkelig meget god viden, inspiration og mange gode værktøjer undervejs i løbet af modulerne. Jeg fik  arbejdet i dybden med konkrete problemstillinger, som var specielt relevante for min situation, siger Søren Bomholt Rasmussen.

Bestil materiale om Leadership Acceleration Programme

BESTIL MATERIALE

Her kan du bestille materiale om lederuddannelsen Leadership Acceleration Programme IMD

Fornyet lederrolle

For Lasse Østergaard Nielsen har programmet været en vigtig bidragsyder i forhold til et konkret projekt, han netop nu arbejder med.

– Jeg føler, at vi er kommet vidt omkring, og at jeg har fået fyldt min værktøjskasse godt op. Jeg er netop for tiden i gang med et stort arbejde med henblik på at få hul på det kinesiske marked, og programmet har så absolut givet mig nogle anvendelige strategier i forhold til at lykkes med det. I relation til ledelsesdelen, så har jeg fået mange nye input og ny inspiration omkring konflikthåndtering og optimering af personlig lederstil. Jeg har virkelig fået noget med hjem, og er særdeles tilfreds, slutter Lasse Østergaard Nielsen.

Søren Bomholt Rasmussen føler også, at han er kommet hjem med et nyt perspektiv på tingene.

– Hvor ofte får man mulighed for at få et fornyet perspektiv på egen person og lederrolle? Det er virkelig nyttigt. Jeg vil helt klart bruge den nye læring til at justere på min lederstil, der hvor det giver mening. Jeg er blevet mere bevidst om, hvordan jeg er, og hvordan jeg påvirker andre. Derudover har det været meget nyttigt at få synliggjort virksomhedens værdier i virkeligheden. Det gør man bliver endnu skarpere på, hvad som er godt og mindre godt. Og afslutningsvis har jeg også fået en masse input, som jeg kan anvende i mit fremtidige strategiarbejde, slutter DWEA-chefen.

Læs mere her, hvis du vil vide mere om Leadership Acceleration Programme IMD.

Leadership Acceleration Programme