Fem år efter INSEAD: Programmet har været skelsættende for min karriere

Dennis Jeppesen, salgsdirektør i SOLAR, deltog i toplederprogrammet Executive Management Programme INSEAD for fem år siden. Det har haft stor betydning for hans karriere sidenhen.

Dennis Jeppesen er salgsdirektør i Solar, en B2B-sourcing- og servicevirksomhed inden for el, vvs, industri og klima/energi, der er repræsenteret i de nordiske lande samt Holland og Polen. På koncernniveau omsætter virksomheden for over 11 milliarder kroner.

I 2016 afsluttede han toplederprogrammet Executive Management Programme INSEAD, og et par år før det deltog han i forløberen for Leadership Acceleration Programme. I dag er han som salgsdirektør ansvarlig for forretningsområdet klima og energi, et område der har været – og stadig er – inde i en enorm vækstfase.

Løbe hurtigst – og springe højest

Dennis Jeppesen er uddannet civilingeniør inden for bygge og anlæg, og hans professorer på AAU mente også, at en Ph.d. inden for fagområdet lå lige til højrebenet. Dennis ville det dog anderledes.

– Jeg har gennem hele min karriere været utrolig glad for min tekniske baggrund, der er hele fundamentet for det job, jeg har i dag – og som også inkluderer den faglige tilgang, jeg har med henblik på at indgå i dialoger med kunder og øvrige medarbejdere. Men jeg har også bestandig haft et enormt drive og interesse i salgsarbejdet, og det at udvikle forretningen i kommerciel henseende. Det at drive en god forretning med tilfredse kunder er en enorm motivationsfaktor for mig, udtaler Dennis Jeppesen og fortsætter:

– Og så er det nok heller ikke til at komme udenom, at jeg altid har haft en stræben efter succes og et ønske om at indfri de ambitiøse mål, jeg sætter for mig selv. Jeg vil gerne løbe hurtigst og springe højest, bogstavelig talt, når jeg er ude på en af mine mange løbeture, hvor jeg altid har trænings-ur på, der viser hvor mange kilometer, jeg har løbet og hvor hurtigt. Jeg vil gerne måle og veje ting for at se, om jeg har succes – og det gælder også i jobmæssig sammenhæng. Har man højtliggende mål, må man have fokus på sin forretningsudvikling. Det er kontinuerlig proces, der handler om at skabe noget nyt og være på forkant.

Toplederprogram på INSEAD
karriere

Dennis Jeppesen, salgsdirektør i Solar

BESTIL MATERIALE

Her kan du bestille materiale om toplederuddannelsen Executive Management Programme INSEAD

Hjem fra INSEAD til nyt job

Før Dennis Jeppesen kom til Solar i 2010, var stillingsbetegnelserne projektingeniør, projektleder og eksportansvarlig i en række selskaber. I Solar har omdrejningspunktet hele tiden været inden for klima- og energiområdet med fokus på forretningsudvikling, men derudover har han gennem tiderne varetaget mange forskelligartede funktioner.

– Jeg har været rigtig mange forskellige steder i organisationen, fra opbygning af en konsulentafdeling, til salgsfunktion og en stilling, hvor jeg lærte hele organisationen at kende ”indefra”. Efterhånden var klima- og energiområdet blevet så stort i Solar, at det blev skilt ud som et eget forretningsområde. Rent tidsmæssigt hang dette sammen med, at jeg netop havde gennemført toplederprogrammet på INSEAD, og da jeg kom ”hjem”, blev jeg tilbudt rollen som salgsdirektør for forretningsområdet, fortæller han.

Ved siden af salgsdirektørrollen har Dennis Jeppesen desuden de senere år – både midlertidigt og i en længere periode – varetaget forskellige administrerende direktør-roller for koncernens søsterselskaber.

– Der er ikke tvivl om, at den kommercielle del, jeg har lært via executive-programmet på INSEAD, har løftet mig til der, jeg er i dag: At jeg fik direktørrollen for klima- og energiområdet, og at jeg også har haft en række andre direktørroller i selskabet sideløbende. Min civilingeniørbaggrund har som nævnt været fundamentet, men det kommercielle manglede jeg, og her har jeg i allerhøjeste grad fået løftet mine kompetencer via INSEAD. Det relaterer sig ikke mindst til viden om, hvordan man udarbejder strategier og eksekverer på disse. Fremadrettet er det også disse kompetencer, der skal hjælpe mig i arbejdet med at videreudvikle klima- og energiområdet i Solar. Området er en væsentlig del af vores vækststrategi på koncernniveau, og tanken er, at det vi har opbygget i Danmark, skal føres videre ud til de øvrige markeder. Det er en af de store og spændende opgaver, Solar står overfor nu, siger han.

Executive program der udvikler dine lederegenskaber

Et fagligt og personligt springbræt

Niveauet og relationen til en af verdens bedste business-skoler var helt afgørende for Dennis Jeppesens valg af executive-uddannelse.

– Programmet har været unikt og et springbræt, der har dannet grundlag for en enorm udvikling, både fagligt og personligt. Og det gør det stadig den dag i dag. Kvaliteten og niveauet på professorerne og underviserne er helt i top. De formår på eminent vis at præsentere værktøjer og metoder, der ikke bare er teoretiske, men relateret til virkeligheden og dermed direkte anvendelige i dagligdagen, siger han og fortsætter:

– Mindst lige så vigtigt er det netværk, man får med de øvrige deltagere. Jeg har i alle år holdt kontakt til en række af mine medstuderende, og vi sparrer kontinuerlig med hinanden, når det er noget, vi har behov for at vende. Alle deltagere var enormt seriøse, godt forberedte og positive. Og så var det givende at blive trukket ud af de ”vante rammer” og ikke mindst opleve det internationale miljø ved at rejse til Frankrig. Uddannelsen startede rent faktisk allerede i lufthavnen med mødet med de øvrige deltagere.

Næste skridt for Dennis Jeppesen drejer sig om at udvikle klima- og energiområdet i Solar, således at indtjeningen bliver endnu bedre og virksomheden som helhed bliver endnu mere dominerende på markedet. Men personligt er der naturligvis også ambitioner.

– For mig personligt er min karrierevej fremadrettet utvivlsomt stadig knyttet til min tekniske knowhow og den kommercielle tilgang hertil. Også de næste fem år vil man se mit navn inden for energisektoren, og derudover har jeg ambitioner om at træde ind i endnu flere bestyrelser. Jeg har i forvejen nogle bestyrelsesroller, men har et ønske om at bidrage endnu mere og dygtiggøre mig yderligere inden for bestyrelsesarbejde, slutter salgsdirektøren i Solar.

Bestyrelsesuddannelse i samarbejde med INSEAD

Executive Forum
– Book dit faglige boost nu!

Kunne du tænke dig en løbende faglig videns indsprøjtning og få ny inspiration til dit lederjob, så vær med i vores Executive Forum.

Executive Forum giver dig ny viden på udvalgte temaer og nye perspektiver og indsigter til brug for udvikling af virksomheden og dit daglige arbejde.

Book dit faglige boost i Executive Forum allerede nu

Med Executive Forum får du aktuel viden og inspiration fra top-professorer fra de internationalt anerkendte business-skoler, IMD og INSEAD. Forummet giver desuden en enestående mulighed for at sparre med andre ledere og bestyrelsesmedlemmer i et dynamisk og intensivt læringsmiljø – og er dermed grobund for en kontinuerlig udvikling af både ledelsesfaglige og personlige dimensioner.

Køb billet til en eller flere masterclasses her.

Executive Forum – se årets program