Strategiske forandringsprocesser har aldrig været vigtigere

Virksomheder og organisationer bør være i stand til at håndtere og lede komplicerede strategiske forandringsprocesser, og det har aldrig været vigtigere end nu, ifølge INSEAD-eksperten Daniel Simonovich, der er programdirektør på Leading Strategic Change.

Lederuddannelse med fokus på strategieksekvering

– Mange ledere står overfor en dobbelt problemstilling i denne corona-tid: For det første skal de håndtere de kortsigtede udfordringer, og for det andet skal de forberede deres organisation på den verden, som kommer efter pandemien. Krisen må naturligvis håndteres, men det er de dybere problemstillinger, der bør bekymre lederne i forhold til at sikre en levedygtig fremtid for deres organisationer på den anden side af krisen, siger Daniel Simonovich, der er INSEAD-professor og programdirektør på Leading Strategic Change.

Læs mere om Leading Strategic Change INSEAD

BESTIL MATERIALE

Her kan du bestille materiale om strategiprogrammet Leading Strategic Change INSEAD

Daniel Simonovich, INSEAD-professor og programdirektør på Leading Strategic Change

En verden med mange og uvisse forandringer

Ifølge Simonovich er det blot de organisationer, der formår at bygge deres forretning på de muligheder, som kommer efter krisen, der vil lykkes.

– Det er klart, at der fortsat vil blive lagt stor vægt på krisestyring den kommende tid. God ledelse og kommunikation er det, der vil skille virksomhederne fra hinanden og have betydning for, hvordan de bliver opfattet af interessenterne. Den verden, vi er på vej ind i, vil dog byde på endnu flere og ukendte forandringer. Det er som om, der er blevet trykket på ”fast-forward”-knappen. Og talemåden: ”Det er ikke den stærkeste art, der overlever eller den mest intelligente, men den som er mest tilpasningsdygtig i forhold til forandringer”, har aldrig været sandere.

Læs også artiklen: En cocktail til succesfuld strategieksekvering 

Strategieksekveringens hårde og bløde side

Ifølge INSEAD-professoren er det netop problemstillingerne knyttet til Strategiske forandringsprocesser og strategieksekvering i tider med forandringer, som Leading Strategic Change adresserer og klæder deltagerne på til at håndtere.

– Leading Strategic Change kan hjælpe ledere på en række områder. For det første giver uddannelsen mulighed for at revurdere prioriteter efterhånden som fokusset ændres fra kortsigtet krisetilstand til et mere langsigtet perspektiv med henblik på marked, kunder og teknologier. For det andet tilbyder programmet en uvurderlig indsigt i de mange små brikker, der skal til for at styre organisationen ind i en ny fremtid – og det inkluderer både fokus på ”hårde” og ”bløde” perspektiver, forklarer Daniel Simonovich og fortsætter:

– I forhold til de ”hårde” perspektiver får deltagerne indsigt i, hvorvidt planlagte forandringer vil fungere eller ikke – før man forpligter sig til dem. Det gøres gennem eksperimentel læring, hvor deltagerne erfarer, hvordan de kan lave en køreplan for ændringerne og samtidig undgå mange fejl.  I forhold til de ”bløde” perspektiver dykker vi dybt ned i kritiske områder, der handler om, hvordan man mobiliserer og influerer i vanskelige tider. Og hvordan man leder sine ansattes emotionelle rejse.

Se programindholdet på Leading Strategic Change

Konkrete take-aways fra Leading Strategic Change

Det næste forløb af Leading Strategic Change starter den 30. november og forløber over fem dage på INSEAD. Nogle af de helt konkrete take-aways, som programdirektøren fremhæver, er blandt andet:

  • Hvordan leder man i krisetider – og ud af krisetider?
  • Hvordan genskaber man effektivt balancen i strategiske prioriterer med henblik på at sikre fremtidig værdiskabning?
  • Hvad er de skjulte fælder, når man skal gennemføre nødvendige forandringer?
  • Hvordan forbereder man organisationer og kulturer på fremtiden?

– Kort fortalt tilbyder vi et sjældent forum, der bidrager til at besvare alle disse spørgsmål på en praktisk måde. Det inkluderer også vigtig indsigt i værktøjer og begreber. Og så vil de helt essentielle take-aways naturligvis være deltagerspecifikke. Fordi vi lægger særdeles stor vægt på, hvordan det hele giver mening for den enkelte deltager, der skal kunne anvende den nye viden i sin egen organisation i praksis.

Strategieksekvering: Det kan så let gå galt