Helle Thorning-Schmidt

– Jeg satser fuldt på en bestyrelseskarriere

Tidligere statsminister, formand for Socialdemokratiet og medlem af Europa-Parlamentet. Helle Thorning-Schmidts meritliste er lang, men nu er det bestyrelseskarrieren, der er i fokus.

Helle Thorning-Schmidt er en af de deltagere, der er tilmeldt første forløb af Advanced Board Programme, som er Scandinavian Executive Institutes nye, avancerede bestyrelsesprogram.

Bestyrelseskarriere i fokus

Helle Thorning-Schmidt afsluttede sin politiske karriere i 2016 og blev efterfølgende direktør for Save the Children International, en organisation med en omsætning på to milliarder US-dollars og aktiviteter i mere end 100 lande.

– Jobbet gav mig en omfattende international erfaring, og sideløbende hermed fik jeg en række henvendelser med henblik på bestyrelsesposter. Jeg ville gerne tættere på erhvervslivet, og i 2017 sagde jeg ja til den første bestyrelsespost. Senere blev det til flere poster, og det foranledigede også, at jeg måtte beslutte, om det var ”direktørvejen” eller ”bestyrelsesvejen”, som skulle være det fremtidige omdrejningspunkt i min karriere – og det blev altså sidstnævnte, udtaler hun.

International kompetence og interesse

Thorning-Schmidts portefølje af bestyrelsesposter er bred – set i et branchemæssigt perspektiv. Men kendetegnende for de virksomheder, hvor hun har bestyrelsesposter, er, at de alle er internationale virksomheder med vækstambitioner.

– Jeg har helt klart en interesse og begejstring for internationale virksomheder og det potentiale, der er i relation til at vækste disse virksomheder. Her kan jeg især bidrage ved at anvende mine kompetencer og min internationale erfaring i forhold kulturforskelle, strategiudvikling og udvikling af ledelsesteams, siger hun.

LÆS OGSÅ: Sådan sikrer du livslang læring

Fremtidens bestyrelsesmæssige udfordringer

Helle Thorning-Schmidt fremhæver, at den pågående Covid19-krise i allerhøjeste grad har givet anledning til at reflektere over, hvordan man fremadrettet bedst muligt udfører et kvalitetsmæssigt godt bestyrelsesarbejde.

– Coronaperioden har været en voldsom oplevelse med mange møder og mange forskelligartede udfordringer. Helt klart den største udfordring, vi har oplevet i årevis. Omstruktureringer, fyringer og hvordan det hele kommer til at se ud ”på den anden side” har været overskriften og en fælles udfordring, siger den tidligere statsminister og fortsætter:

– I et fremtidsperspektiv er det uden tvivl nødvendigt, at virksomheder og organisationer sørger for, at de har et kriseberedskab, der er helt toptrimmet. Tingene kan forandre sig særdeles hurtigt, og det er en livsbetingelse, vi må forholde os til. Krisehåndtering, et meget skarpt blik på bundlinjen og samfundsmæssigt ansvar i forhold til både miljø, etik og diversitet bør være fokusområder.

Advanced Board Programme INSEAD – se de kommende hold

BESTIL MATERIALE

Her kan du bestille materiale om bestyrelsesuddannelsen Advanced Board Programme INSEAD

Efteruddannelse er luksus

Helle Thorning-Schmidt er en af de deltagere, der er tilmeldt første forløb af Advanced Board Programme, som er Scandinavian Executive Institutes nye, avancerede bestyrelsesprogram. Programmet er udviklet i samarbejde med INSEAD i Frankrig og afholdes for allerførste gang i oktober 2020.

– Flere gange i min karriere har jeg skiftet bane – for jeg er nysgerrig, og jeg vil gerne lære nyt. Det er fantastisk spændende at beskæftige sig med bestyrelsesarbejde, men jeg vil gerne lære endnu mere. Derfor ser jeg frem til at deltage i dette intensive program på INSEAD, hvor jeg helt sikkert vil få nye tanker, idéer, værktøjer og ikke mindst glæden af at træffe andre deltagere og udveksle bestyrelsesmæssige erfaringer. Det er virkelig et luksusgode at tage nogle dage ud af kalenderen til at få nye perspektiver og nye redskaber, og det glæder jeg mig meget til, slutter Helle Thorning-Schmidt.

LÆS OGSÅ: Vind kampen om fremtidens talenter