Leadership Acceleration Programme IMD – Et helt “outstanding” forløb

Johnny Lillelund, head of department i Siemens Gamesa Renewable Energy A/S, betegner sin deltagelse i Leadership Acceleration Programme IMD som en strategisk og netværksmæssig vidensindsprøjtning.

Johnny Lillelund er leder af den tekniske udviklingsafdeling, der har ansvar for typecertificering af offshore-vindmøller i Siemens Gamesa. Simens Gamesa er en fusion af Siemens Windpower og spanske Gamesa og er noteret på den spanske børs. Selskabet er en ledende aktør inden for vindkraft, og opererer både på onshore- og offshore-markedet.

– Jeg har en ingeniørbaggrund, men er måske en noget atypisk ingeniør, fordi jeg også er generalist og har en del ”bløde” kompetencer med i bagagen. Jeg har en HD i miljøledelse og en uddannelse som NLP-coach, og så er jeg oprindelig automekaniker. For mig er det en stor fordel at have en så ”mangesidet” baggrund. Det gør det enklere at kommunikere på alle niveauer – også i fabrikshallen med de ufaglærte. Jeg føler også, at de blødere sider i min uddannelsesmæssige baggrund giver mig en god menneskelige tilgang. Det er faktisk enormt vigtigt i en stor virksomhed med mange kulturer, og hvor topledelsen er både dansk, tysk og spansk, fortæller Johnny Lillelund.

Leadership Acceleration Programme IMD

Head of Technical Functions at Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Global vækstrejse

Johnny Lillelund har tidligere været næsten ti år i B&O, hvor han arbejdede med kvalitet og projektledelse. I 2009 startede han i Siemens Windpower, og de seneste 12 år har budt på en lang række forskellige jobfunktioner i en virksomhed, der har været i en rivende udvikling.

– Gennem disse 12 år har virksomheden vækstet enormt. Da jeg startede, bestod virksomheden globalt af omkring 8.000 ansatte – i dag er vi 24.000. Det er klart, at det giver nogle udfordringer i forhold til interne processer og effektivitet. Men det har også givet mange muligheder for aktivt at tage et ansvar, og jeg har været godt og grundigt rundt i organisationen og varetaget mange forskellige funktioner, både som teamleder, projektleder og nu som afdelingsleder. Det har givet mig en stor snitflade og en bred virksomhedsforståelse. Bare her i Brande er der 72 nationaliteter repræsenteret, og det giver et særdeles bredt og spændende kulturbillede, udtaler han.

BESTIL MATERIALE

Her kan du bestille materiale om lederuddannelsen Leadership Acceleration Programme IMD

Savnede inspiration udefra

I starten af 2020 deltog Johnny Lillelund på lederprogrammet Leadership Acceleration Programme IMD.

– Jeg har gennem tiderne deltaget på mange kurser og træning internt, men jeg savnede et perspektiv og en inspiration udefra, især i forhold til at få en dybdegående viden om strategi og strategieksekvering. Det, sammen med muligheden for nye netværksmæssige relationer, var bevæggrunden for at deltage i uddannelsesprogrammet, siger han og fortsætter:

– I en så stor virksomhed, som jeg er en del af, har man naturligvis begrænset mulighed for at påvirke de topstyrede strategier. Men i min afdeling har jeg i allerhøjeste grad mulighed for at påvirke det operationelle og taktisk niveau – hvordan vi efterlever de strategiske retningslinjer og eksekverer på strategierne. Programmet har endvidere givet et ekstremt inspirerende netværk – fra helt andre brancher end min egen. Det var virkelig spændende at få indblik i, hvordan ildsjæle fra andre danske og norske virksomheder og organisationer arbejder med strategi og ledelse.

Værktøjskassen er udvidet

Johnny Lillelund føler i allerhøjeste grad, at hans arbejdsmæssige værktøjskasse er blevet udvidet.

– Det dybdegående perspektiv på strategi har uden tvivl været det allervigtigste, jeg tager med hjem. Efterfølgende har jeg også fået feedback fra min chefgruppe i relation til, hvordan jeg tackler strategiske problemstillinger og formår at udfordre ledergruppen i forhold til strategiske spørgsmål. Den viden, jeg tager med fra Leadership Acceleration Programme, har gjort mig i stand til at stille relevante spørgsmål og har desuden nuanceret mit verdensbillede. Programmets første modul i Kolding var virkelig godt og de professorer, jeg efterfølgende mødte på IMD og den undervisning, jeg fik med herfra, var intet mindre end ”outstanding”, slutter han.

Executive Forum – Tag ledergruppen med til Masterclass og sæt fokus på jeres innovationskultur

Nathan Furr – INSEAD professor samt internationalt anerkendt forsker og prisvindende forfatter inden for innovation og strategi

Nathan Furr er international prisvindende forfatter til en lang række bøger om innovation, senest ”Innovation Capital: How to Compete – and Win – Like the World’s Most Innovative Leaders”. I masterclassen giver han et spændende indblik i, hvordan vi som ledere kan blive endnu bedre til at skabe innovation i vores virksomheder. Og ikke mindst: hvad vi kan lære fra de allerbedste innovationsledere i verden.

Ifølge Nathan Furr er de bedste innovationsledere nemlig særligt bevidste om, at kreativitet ikke er nok i sig selv. Deres succes er ikke blot baseret på gode idéer, men på at de både har visionerne, omdømmet og netværket til at vinde den opbakning, der er nødvendig for at kommercialisere idéerne. Netop denne egenskab kaldes ”innovationskapital” – og det er altså en faktor, der er vigtigere for innovationsevnen end selve kreativiteten.

Baseret på flere tiårs forskning og erfaring inden for fagområdet, vil professor Furr give deltagerne viden og inspiration til, hvordan de opbygger et innovativt omdømme, hvilke teknikker de kan bruge for at forstærke deres innovationskapital og hvordan de opnår andres opmærksomhed og støtte i forhold til nye idéer og projekter. Afslutningsvis vil han give indblik i, hvad det betyder at praktisere et visionært lederskab, og hvordan man i praksis udøver dette.

Køb billet til en eller flere masterclasses her.

Læs mere om Masterclassen her og tilmeld dig

Nathan Furr, INSEAD