Mark Greeven

Professor of Innovation and Strategy at IMD
Programdirektør for Leadership Acceleration Programme IMD

Deltagerne på Leadership Acceleration Programme, kan glæde sig til at møde Mark Greeven, som har en værende ”Oscarpris” inden for ledelse. Han er bla. professor, underviser og forsker inden for innovation i en omskiftelig og turbulent verden.

 

Ledelsesekspert med Kina-kompetencer

Mark Greeven, der er professor i innovation og strategi på IMD, er programdirektør samt underviser på Scandinavian Executive Institutes lederuddannelse Leadership Acceleration Programme.

Med i bagagen har han ti års erfaring inden for forskning, undervisning og rådgivning i Kina, hvor han har samarbejdet med innovative kinesiske virksomheder samt multinationale nyskabende virksomheder for at udforske nye måder hvorpå, man kan organisere og understøtte innovation samt designe økosystemer.

Mark er, trods sin unge alder, allerede at finde på “Thinkers50 Radar list” over næste generation af ledelseseksperter, en årlig rangering foretaget af Financial Times, der anses som værende en “Oscarpris” inden for ledelse. Han er desuden forfatter til flere bøger med Kina og innovation som omdrejningspunkt samt en ofte publiceret forsker i internationale akademiske tidsskrifter og verdensdækkende medier.

Kinesisk viden kan udnyttes i Skandinavien

Mark Greeven har en enorm stærk indsigt i det, der foregår i Kina og Østen, og det giver en ekstra dimension til indholdet i Leadership Acceleration Programme. Han har blandt andet analyseret over 1.000 kinesiske virksomheder med fokus på hvordan de arbejder med innovation. Selv om vi i Skandinavien naturligvis ikke kan kopiere dette direkte, kan det alligevel give nyttig viden og indsigt i forhold til, hvordan vi måske kan gøre nogle ting anderledes, og hvordan det kan påvirke den branche, vi er en del af.

Det, som er specielt interessant med Kina, er relateret til den mere fleksible lovgivning, de har – med færre restriktioner. Det giver en unik mulighed for at eksperimentere med data på en helt anden måde, end vi kan i vores verden. Dermed har de en konkurrencemæssig fordel, men det betyder samtidig, at vi godt kan trække noget af denne viden ud og udnytte til egen fordel. I Greevens sessioner på programmets modul 3 vil deltagerne få ny og unik viden og inspiration til, hvordan de kan arbejde med innovation i en omskiftelig og turbulent verden.

Mark Greeven har en ph.d.-grad fra Rotterdam School of Management ved Erasmus University Rotterdam. Før han kom til IMD, havde han fakultetsstillinger ved Zhejiang University i Kina og Rotterdam School of Management i Holland.

Tilbage til undervisere – IMD

Mark Greeven

Bjarne Siersbæk

Head of Marketing & Business, Atria

Jeg har gennem længere tid haft et ønske om en opdatering inden for den nyeste viden om strategi og ledelse i relation til mit arbejde med Atrias forretningsstrategi. Det, der især virkede attraktivt for mig, var, at Leadership Acceleration Programme strækker sig over en længere periode med tre moduler. Herunder det otte uger lange e-læringsforløb, der bidrager til, at man bliver ”holdt fast” og får arbejdet dybdegående med fagområderne, forklarer Bjarne Siersbæk og fortsætter:

Niveauet gennem hele forløbet har virkelig været godt – og e-learning-modulet har været helt ekstraordinært. Dette modul har i allerhøjeste grad gjort de faglige emner håndgribelige via arbejdet med konkrete værktøjer relateret til hverdagsproblemstillinger. Underviserne og professorerne på programmet er fagligt stærke, de er både dygtige, ajourførte og særdeles kompetente, udtaler han.

Bestil materiale om Leadership Acceleration Programme