Vidensbank

LEDELSE OG UDDANNELSE

Få inspiration, indsigt og viden om aktuelle emner inden for ledelse, lederskab og uddannelse.

STRATEGI

Få inspiration, indsigt og viden om aktuelle emner inden for det strategiske fagområde.

BESTYRELSE

Få inspiration, indsigt og viden om aktuelle emner inden for det bestyrelsesfaglige område.

BÆREDYGTIGHED

Få inspiration, indsigt og viden om bæredygtighed.

Nyeste artikler

Den grønne vækstrejse ledes gennem bestyrelsesarbejde

Jens Ebbesen, der har mere end 30 års erfaring fra internationale industri- og elektronikvirksomheder, står i spidsen for at drive den hyper-grønne vækstrejse i Eltwin Group – noget, der i høj grad skal ske via hans interne bestyrelsesroller i selskabet.
[…]

Gå til artikel

En udviklingsrejse at gå fra at være kollega til chef

Johan Kvartborg har gennem 20 år været en del af distributionsvirksomheden Light Partner, hvor han startede som ungarbejder og i dag er salgs- og markedsdirektør samt medejer. Den transformation har blandt andet afstedkommet et ønske om ny viden og inspiration om strategi, lederskab og kommunikation.
[…]

Gå til artikel

Bestyrelsesuddannelse leder til flere bestyrelsesposter

Dugfrisk bestyrelsesundersøgelse fra Scandinavian Executive Institutes viser, at deltagelse i en bestyrelsesuddannelse resulterer i, at markant flere opnår en eller flere bestyrelsesposter i tiden efter endt uddannelse. Og den positive tendens er især markant for kvinderne.
[…]

Gå til artikel

Toplederuddannelse sætter fart på toplederkarrieren

Dugfrisk undersøgelse fra Scandinavian Executive Institute viser en nær sammenhæng mellem deltagelse i toplederprogrammet Executive Management Programme INSEAD og muligheden for efterfølgende at klatre op ad karrierestigen. Og tendensen er endnu mere markant for kvinderne.
[…]

Gå til artikel

Stærke og ærlige relationer vækster bundlinjen

Erfaringen fra både konsulent- og direktørrollen gjorde, at Flemming Holst Pedersen for 15 år siden etablerede sit eget rådgivningsselskab, hvor han har fokus på at hjælpe virksomheder gennem både rådgivning og en stærk involvering i virksomhedernes bestyrelser.
[…]

Gå til artikel

Fra svejser til Senior Director

Tonny Constantin Popescu er i dag Senior Director for Oil & Gas Service i Semco Maritime. Karrieren begyndte med et olieeventyr, men har sidenhen også udviklet sig til lidt af et karriereeventyr.
[…]

Gå til artikel

VOXPOP: Hvad betyder bestyrelsesdiversitet for dig?

Vi har spurgt seks danske bestyrelsesrepræsentanter om hvad diversitet i bestyrelseslokalet betyder for dem – og hvordan de selv er med til at sikre denne diversitet. Se svarene her.
[…]

Gå til artikel

«Den bedste uddannelse, jeg har deltaget i»

Kevin Grönvall, som er direktør for forretningsområdet Card Acquiring i Tietoevry Banking Stockholm, er ansvarlig for at transformere og vækste sin business unit – noget som har være en vigtig bevæggrund for at deltage i Leading Strategic Change INSEAD.
[…]

Gå til artikel

BOGANMELDELSE: Beyond Disruption

Den nyeste bog af Renée Mauborgne og W. Chan Kim, Beyond Disruption, udfordrer de senere års fremherskende tankegang om, at innovation og disruption hænger sammen. ”En fremragende bog”, skriver vores anmelder, Steen Buchreitz Jensen.
[…]

Gå til artikel

“Måtte søge jobbet tre gange, før jeg fik det”

Det lå aldrig i kortene, at Sebastian Bramsen Haugaard skulle gå operativt ind i familievirksomheden HauCon. Det var dog der, hjertet og passionen lå – og ved tredje forsøg, blev han ”sluppet ind”.
[…]

Gå til artikel

Mölnlycke Healthcare: Forandringsprojekterne står i kø

Karrieren startede i tobaksindustrien, men har de sidste tyve år været skiftet ud med Medtech- og Pharma-industrien. Det er dog ikke brancheafhængighed, der skaber arbejdsglæde for Michael Steen Amundsen, der er dansk og islandsk landechef i Mölnlycke Healthcare, men ønsket om at arbejde med mennesker, kultur, ledelse, udvikling og forandring – og være en del af virksomheder, der sætter sig forrest i bussen.
[…]

Gå til artikel

Uddan dine medarbejdere – og giv dem ”lyst til at blive”

Uddan dine medarbejdere – og fokuser ikke bare på ”fastholdelse”. Men giv dem en genuin lyst til at blive – også for deres egen skyld. Ledelsen i Adapt har givet flere af sine ledere en fælles platform i form af lederuddannelsen Leadership Acceleration Programme IMD, hvilket både er en ”gulerod” for de ansatte, og har gjort samarbejdet internt i ledergruppen i Adapt betydeligt mere effektivt.
[…]

Gå til artikel

Skal ”forgrønne” 110 år gammelt olieselskab

René Toldbod, HR- og kommunikationsdirektør i energiselskabet OK, står midt i en omfattende forandringsproces, hvor den helt store opgave handler om at transformere det ”gamle olieselskab” til et bæredygtigt energiselskab, der skal være med til at drive den grønne omstilling. En kulturrejse, han naturligvis må sikre, at de ansatte i selskabet også køber ind på.
[…]

Gå til artikel

Drøm stort og sæt medarbejderne ”fri”

Hvad er succesopskriften på fremtidens bestyrelsesarbejde? Det blev deltagerne på vores mini-masterclass om fremtidens bestyrelsesarbejde klogere på, da Jim Hagemann Snabe, Mikael Trolle og Jesper Lok gav deres vigtigste råd til, hvordan man genopfinder sit bestyrelsesarbejde.
[…]

Gå til artikel

Ny topprofessor på Advanced Board Programme

Mød Sameer Hasija, der er ny underviser på det kommende Advanced Board Programme INSEAD. Deltagerne kan glæde sig til en spændende og højtprofileret underviser, der har modtaget flere priser for sit arbejde med speciale i samspillet imellem teknologi og forretningsmodeller.
[…]

Gå til artikel

Energifyldt karriererejse i Danske Commodities

Rasmus Steffensen har i ti år arbejdet i Danske Commodities og har i denne periode haft intet mindre end seks forskellige stillinger i energihandelsvirksomheden, der har været inde i en rivende udvikling.

[…]

Gå til artikel

Masterclass: En løftestang for vækst og innovation

15. juni kan du møde INSEAD-professor Claudia Zeisberger, der vil give dig indsigt i begrebet corporate venturing – en strategi, der giver etablerede virksomheder muligheder for vækst og innovation samt adgang til nye forretningsmuligheder.

[…]

Gå til artikel

Bolden er skiftet ud med business og bestyrelsesarbejde

Peter Halling har været omkring ”det meste” – fra en professionel volleyballkarriere og videre i en lang række lederroller inden for fødevarebranchen og den farmaceutiske industri. Nu er han direktør for Fertin Pharma, der er en B2B-producent af farmaceutiske og nutraceutiske produkter. Næste skridt er et yderligere fokus på bestyrelsesarbejde.

[…]

Gå til artikel

IT-indsats sætter turbo på Energinets grønne omstilling

En omfattende indsats indenfor it og digitalisering skal gøre Energinet i stand til at sikre raketfart for den grønne omstilling i det danske el- og gasnet, hvilket er en af de store opgaver for Anette Falk Bøgebjerg, der er leder for IT Workspace i Energinet.

[…]

Gå til artikel

Sådan knækker du ”transformationskoden”

Rene Overgaard Jensen, strategi- og transformationschef i Hempel, er mere end begejstret for forandringer. Han har en lang og alsidig karriere, hvor transformation og ændring altid har været omdrejningspunktet, og fremadrettet kommer han desuden til at dele sine mangeårige erfaringer med deltagerne på Leading Strategic Change INSEAD.

[…]

Gå til artikel

Ingeniørens karrieremæssige klatretur

Karsten Skovgaard Nielsen har nået meget siden han i 2017 blev færdiguddannet som ingeniør. Han er nu salgs- og projektdirektør i HN Group, hvor en af hans mange opgaver er eksekvering af virksomhedens strategi og ikke mindst ledelse af salgs- og projektafdelingen.

[…]

Gå til artikel

Rejsen fra den ”praktiske verden” til Vice President-rollen

Simon Lindberg, der i dag er VP head of global project execution i FLSmidth, kommer fra den ”praktiske verden” – et udgangspunkt, der ifølge ham selv har været særdeles vigtigt i forhold til hans videre karriererejse og position i dag.

[…]

Gå til artikel

Konsulentvejen ledte til en professionel bestyrelseskarriere

Tyve år i ledende funktioner i konsulentbranchen ledte for godt ti år siden Mads M. Kronborg over i en specialiseret bestyrelsesrolle, hvor han i dag anvender sine kompetencer inden for strategi- og forretningsudvikling i en række kapitalfondes porteføljeselskaber og ejerledede virksomheder.

[…]

Gå til artikel

”Værdifuldt at spejle sit lederskab i andres”

En ny værktøjskasse med redskaber inden for strategi, innovation og lederskab tager Marlene Würgler med sig fremover i sit arbejde i Region Hovedstaden.

[…]

Gå til artikel

”Kulturen er det svære i transformationsprocesser”

Store ændringer med henblik på digitalisering, omverdens-faktorer og bæredygtighedsagendaen har gjort Claus Tjærby, der er Chief Business Development Officer i Søstrene Grene, stærkt fokuseret på vigtigheden af de kulturelle elementer i transformationsprocesser.

[…]

Gå til artikel

Executive Forum: Viden i verdensklasse

Executive Forum-masterclasses kombinerer undervisning fra internationale topprofessorer med netværk og muligheden for at blive udfordret og inspireret, eventuelt sammen med gode kolleger. Da tidsforbruget er overskueligt og prisen overkommelig, er det en unik mulighed for at holde sig ajour med afvekslende og aktuelle emner.

[…]

Gå til artikel

Kulturforståelse gør virksomheden stærkere

Niels Kau Andersen, der er ansvarlig for kvalitetssikring i biotekvirksomheden Chr. Hansen, har via sin position en vigtig finger med i spillet, når virksomhedens globale strategier skal udformes. Det har været en vigtig årsag til, at han for nylig valgte at deltage i Leading Strategic Change INSEAD.

[…]

Gå til artikel

”Dreams & Details giver os forudsætningen for succes”

Dreams & Details Certificate er en ledelses- og strategiramme, der hjælper ledere med at navigere deres organisationer succesfuldt i en verden med radikal og konstant forandring. Programmet giver, ud over indsigt i det teoretiske koncept, et spændende indblik i, hvordan en række profilerede virksomheder anvender Dreams & Details. Få, via CIO Signe Horn Rosted, et forhåndsindblik i, hvad rammeværktøjet har bidraget til i Energinet.

[…]

Gå til artikel

Ny viden kommer godt med i digital omstillingsproces

”Jeg havde hørt godt om INSEAD som business-skole, og så var det tiltalende med et program, som tog sit udspring i Danmark, så man har mulighed for at etablere et dansk netværk. Kombinationen af det nationale og internationale perspektiv var perfekt for mig”, udtaler Natasha Dexters, underdirektør i DR, om sin deltagelse i toplederprogrammet Executive Management Programme.

[…]

Gå til artikel

Skal accelerere den grønne omstilling

Michael Zöllner, direktør i Danmarks Grønne Investeringsfond, står overfor en omfattende organisatorisk forandringsproces, hvor hans organisation skal sammenlægges med to øvrige statslige finansieringsfonde. Det har haft afgørende betydning for at deltage i toplederprogrammet Executive Management Programme INSEAD.

[…]

Gå til artikel

Et fremtidsrettet bestyrelsesprogram

”Advanced Board Programme på INSEAD er undervisning, oplæg og tilrettelægning fra øverste hylde og et program, der får betydning for min fremtidige bestyrelseskarriere”, udtaler Charlotte Bach Thomassen, der blandt andet er bestyrelsesformand for hovedbestyrelsen i DGI.

[…]

Gå til artikel

Nyttig viden for topledere om bestyrelsesarbejde

Mads Jakobsen, VP i NNIT, fremhæver, at Executive Board Programme har gjort ham i stand til at udføre et endnu bedre bestyrelsesarbejde, og at det samtidig har rustet ham til – som topleder – at arbejde endnu bedre sammen med en bestyrelse.

[…]

Gå til artikel

”Nu skal vi træde på speederen”

Rasmus Grønborg Bak, der er CEO i DSH Wood, står overfor en større ændring- og udviklingsproces i sin virksomhed, hvilket var bevæggrunden for at deltage i toplederprogrammet Executive Management Programme INSEAD.

[…]

Gå til artikel

Markant udbytte af toplederprogram

Executive Management Programme INSEAD er en toplederuddannelse, der giver dig læring, inspiration og viden på allerhøjeste niveau inden for ledelse, strategi og innovation. Et program, der kan være en vigtig løftestang for dig som deltager, både i relation til at udvikle den virksomhed, du er en del af, men i særdeleshed også i et karrieremæssigt perspektiv.

[…]

Gå til artikel

Leading Strategic Change ”transformerer” sig selv

NYHED: Uddannelsesprogrammet Leading Strategic Change, som tilbydes i samarbejde med business-skolen INSEAD i Frankrig, udvides nu til også at omfatte et dansk modul.

[…]

Gå til artikel

Ledelse og forretningsudvikling på ønskelisten

En naturvidenskabelig baggrund gjorde det særdeles nyttigt for Trine Overgaard Østerbye, CCO i Kementec, at videreudvikle sine kompetencer inden for ledelse og forretningsudvikling med toplederprogrammet Executive Management Programme INSEAD.

[…]

Gå til artikel

Din profil ”lugter af ledelse”

Nogle dygtige HR-folk i forsikringsbranchen fortalte Nadja Rathjen, at hendes ”profil lugtede af ledelse”. Og sådan blev det. Hun sidder i dag som afdelingschef i Topdanmark – og har netop haft fokus på at udvikle sine ledelseskompetencer yderligere via deltagelse i lederuddannelsen Leadership Acceleration Programme IMD.

[…]

Gå til artikel

God ledelse kræver lederudvikling

Skal du og dine lederkolleger være klædt på til de udfordringer, som dagens omskiftelige samfund og mange udfordringer byder på, bør lederudviklingen tages på alvor. Men hvordan gør I det bedst muligt?

[…]

Gå til artikel

”Bæredygtighedspris er en forpligtende anerkendelse”

Kenneth Guldager har på vegne af sin virksomhed, Helsam, netop modtaget kundernes ultimative anerkendelse – helsekostvirksomheden er nemlig blevet hædret med ”Årets Bæredygtighedspris”.

[…]

Gå til artikel

Ny viden til at blive en endnu bedre leder

Der har været fart over feltet i Krista Juhls karriere – og nu sidder hun stærkt positioneret i Vattenfall – med flere talentkåringer bag sig og nu også lederuddannelsen Leadership Acceleration Programme IMD.

[…]

Gå til artikel

Nyt executive-program: Dreams & Details Certificate

NYHED: Scandinavian Executive Institute lancerer i samarbejde med Idonea et nyt og unikt executive-program, der giver et praktisk perspektiv på strategiarbejde og virksomhedstransformation.

[…]

Gå til artikel

”Lederuddannelsen giver vores ledere et fælles sprog”

Den fælles platform i form af lederuddannelsen Leadership Acceleration Programme IMD har gjort samarbejdet internt i ledergruppen i Adapt betydeligt mere effektivt. Ledergruppen har nemlig fået et fælles mindset og nogle fælles værktøjer og metoder, hvilket gør det enklere at træffe beslutninger.

[…]

Gå til artikel

Karrieren har ikke budt på mange ”kunstpauser”

Jakob Dupont, administrerende direktør i Bruun Rasmussen Kunstauktioner, har via sin teknologiske baggrund stået i spidsen for digitaliseringen af en ellers traditionel kunstforretning, så den i dag fremstår stærkere end nogensinde før.

[…]

Gå til artikel

”At forandre mennesker og kulturer er svært”

Strategieksekveringsprogrammet Leading Strategic Change INSEAD har givet Mette Cordt, nordisk HR-direktør i Konica Minolta, endnu større viden om, hvordan man leder og implementerer tunge transformationsprojekter.

[…]

Gå til artikel

Passionen bestemmer karrierevejen

Dorthe Krogh Jensens karrierevej har ikke være optegnet og detailplanlagt fra starten. For hende er det at følge en vej, hvor det er passionen, der bestemmer, hvilket skridt som bør være det næste, et vigtigt mantra. Nu sidder hun som VP Global Marketing i et globalt firma og har ansvar for mere end 80 personer.

[…]

Gå til artikel

“Jeg har fået en omfattende værktøjskasse”

”Advanced Board Programme holder et højt niveau og er næsten som en ”maggieterning” – stærk faglighed i et godt, komprimeret program. Stanislav Shekshnia leder det nye bestyrelsesprogram særdeles stærkt”, udtaler Signe Horn Rosted.

[…]

Gå til artikel

Du finder ikke din egen ledelsesfilosofi i teoribogen

Murat Zubcevic, Managing Director i McCann Health Nordic, har en unik og mangesidet uddannelsesbaggrund bag sig, hvilket har haft stor indflydelse på den ledelses- og karriererejse han har været på de seneste mange år. Og uddannelses- og læringssulten er endnu ikke slut. […]

Gå til artikel

En uddannelse på absolut højeste niveau

”Jeg imponeres specielt af undervisernes evne til at formidle særdeles kompliceret stof på enkel og overskuelig måde og tvivler på, at det gøres bedre nogen steder i verden”, udtaler Claus Hviid Christensen i Nexus.

[…]

Gå til artikel

Konceptet er ”enkelt og fixt” i jem & fix

“Kort fortalt er det, der driver mig, at man hele tiden flytter sig og bliver bedre. At man er bedre i morgen, end man er i dag. Det er nok i denne sammenhæng, at programmet har givet mit allermest”, udtaler Claus Petersen.

[…]

Gå til artikel

Skal sælge kolde øl og vand til italienerne

Karrieren startede med ”sjov og ballade” som ansvarlig for Samfundsfaglig Fredagsbar på Aarhus Universitet. Otte år senere er Stefan Schultz Tiedemann Business Excellence Manager i Royal Unibrews italienske division. Læs hele Stefans historie her.

[…]

Gå til artikel